Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

U čemu se vozi prvi čovjek Toyote (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Japanska kompanija napravila je jedinstveni automobil zasnovan na Toyotinoj luksuznoj limuzini Century koji povremeno koristi direktor Akio Tojoda. Premijum lim Japanska kompanija napravila je jedinstveni automobil zasnovan na Toyotinoj luksuznoj limuzini Century koji povremeno koristi direktor Akio Tojoda. Premijum lim Rating: 0

U čemu se vozi prvi čovjek Toyote (VIDEO)

Advertisement

Japanska kompanija napravila je jedinstveni automobil zasnovan na Toyotinoj luksuznoj limuzini Century koji povremeno koristi direktor Akio Tojoda.

Premijum limuzina Century nije obična Toyota. Ovaj model zamišljen je kao pandan Rolls-Royce limuzinama i sličnim automobilima.

Na auto-salonu u Tokiju 2017. stigla je nova generacija superluksuzne limuzine Century, nasledivši prethodnika koji se u Zemlji izlazećeg sunca proizvodio čak 21 godinu.

Automobil u Japanu košta oko 150.000 evra a opremljen je, između ostalog, audio sistemom sa 20 zvučnika raspoređenih po čitavoj unutrašnjosti vozila, kao i elektropomičnom zavesom koja daje punicima dodatnu privatnost tokom vožnje. Zvučna izolacija je na najvišem nivou, a vibracije u vožnji maksimalno su smanjene.

Automobil ima i elektronski kontrolisano vazdušno oslanjanje koje putnicima garantuje vrhunski komfor i udobnost. U standardnoj varijanti, Toyota Century koristi hibridni pogonski sistem koji se sastoji od 5.0 litarskog V8 benzinca i elektromotora ukupne kombinovane snage od 431 ks.

Benzinski osmocilindraš isporučuje 381 ks i 510 Nm, dok električna jedinica raspolaže sa 224 ks i 300 Nm.

Po želji prvog čoveka Toyote, ova luksuzna limuzina dobila je jedinstvenu GRMN verziju, koju je doradilo Gazoo Racing sportsko odeljenje japanskog proizvođača.

Ovaj unikatni primerak modela Century snimljen je krajem prošle godine na stazi Fuji Speedway na manifestaciji Gazoo Racing Festival 2018. posvećenoj Toyotinim visokoperformansnim automobilima. Akio Tojoda se na svečanost dovezao u prigodnom vozilu – Toyoti Century GRMN, a tom prilikom imao je i nesvakidašnjeg šofera.

Pogledajte video:

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: