Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

U Yuga ugradio 5.3-litreni V8 pa sad juri po ledu više od 160 km/h (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Automobilski ponos bivše države i neslužbeno najgori automobil na svijetu, Zastavin Yugo, na domaćim prometnicama sve je rjeđi gost, pa i kod nas privlači pažnj Automobilski ponos bivše države i neslužbeno najgori automobil na svijetu, Zastavin Yugo, na domaćim prometnicama sve je rjeđi gost, pa i kod nas privlači pažnj Rating: 0

U Yuga ugradio 5.3-litreni V8 pa sad juri po ledu više od 160 km/h (VIDEO)

Advertisement

Automobilski ponos bivše države i neslužbeno najgori automobil na svijetu, Zastavin Yugo, na domaćim prometnicama sve je rjeđi gost, pa i kod nas privlači pažnju, no zato je prava atrakcija s one strane Atlantika

Amerikanci su do 1993 uvezli čak 141.651 primjeraka, no za razliku od domaćih modela, verzija za SAD raspolagala je 1.1-litrenim benzincem od 55 KS koja je hvatala stotku za 16-ak sekundi.

Ovo, čini se, nije bilo dovoljno jednom entuzijastu koji je vlastiti primjerak odlučio opremiti 5.4-litrenim Chevroletovim V8 motorom s nitro ubrizgavanjem, koji vrijedi nekoliko puta više od cijelog automobila.

Naravno tu modifikacije nisu mogle stati pa je Yugo dobio i kavez, a budući da služi za drag utrkivanje na ledu – i set debelih čavlerica.

Ovakav Yugo, hvata i više od 160 km/h, a kao što možete vidjeti u nastavku do ove brzine stiže za 7,9 sekundi.

Tko zna, možda je i pouzdaniji od originala.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: