Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

ULTRAKOMPAKTNA RAKETA: Ovaj Smart ima mlazni motor s 2.000 KS! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Telluride u Coloradu je gradić s nešto više od dvije tisuće stanovnika smješten na 2.667 metara nadmorske visine Iz ovog razloga zrak je ondje poprilično rijeda Telluride u Coloradu je gradić s nešto više od dvije tisuće stanovnika smješten na 2.667 metara nadmorske visine Iz ovog razloga zrak je ondje poprilično rijeda Rating: 0

ULTRAKOMPAKTNA RAKETA: Ovaj Smart ima mlazni motor s 2.000 KS! (VIDEO)

Advertisement

Telluride u Coloradu je gradić s nešto više od dvije tisuće stanovnika smješten na 2.667 metara nadmorske visine

Iz ovog razloga zrak je ondje poprilično rijedak, a manjak kisika ujedno znači i siromašnija smjesa za motore s unutarnjim izgaranjem.

Ovo također znači da automobili ondje razvijaju nešto manje snage no što bi to bio slučaj da se nalaze bliže razini mora.

Jedan vlasnik Smarta, stanoviti Bill Berg, očito se s ovom situacijom nije mogao pomiriti pa je u svoj ForTwo ugradio mlazni motor GE T58 iz vojnog helikoptera Bell UH-1 Iroquois ‘Huey’ koji razvija 2.000KS.

Navodno ovaj ultrakompaktni njemački automobilčić sad može dostići 270 km/h za devet sekundi, dok maksimalna brzina iznosi više od 350 km/h. Kažemo ‘navodno’ jer nažalost priloženi video ne prikazuje mlazni pogon u akciji, a i nekako smo skeptični da standardni set pneumatika može podnijeti ovakva opterećenja.

Valja također napomenuti da je maleni Smart zadržao svoj izvorni pogon, te je homologiran i registriran za cestovnu uporabu, pa plijeni pozornost gdje god se pojavi.

Potrošnja? 10-ak litara kerozina po minuti.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: