Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

V10 RAT – BMW M5 E60 protiv Lamborghini Gallardo modela (VIDEO) Reviewed by Momizat on . BMW M5 E60 ostaje omiljeni model među svim obožavaocima nemačkog brenda, ne samo zbog svog kontraverznog dizajna, već takođe zbog onoga što leži ispod haube ovo BMW M5 E60 ostaje omiljeni model među svim obožavaocima nemačkog brenda, ne samo zbog svog kontraverznog dizajna, već takođe zbog onoga što leži ispod haube ovo Rating: 0

V10 RAT – BMW M5 E60 protiv Lamborghini Gallardo modela (VIDEO)

Advertisement

BMW M5 E60 ostaje omiljeni model među svim obožavaocima nemačkog brenda, ne samo zbog svog kontraverznog dizajna, već takođe zbog onoga što leži ispod haube ovog automobila…

Samo je M5 varijanta ove linije ponuđena sa V10 motorom unutrašnjeg sagorevanja, koji su inžinjeri dizajnirali posebno za njegovog M6 blizanca.

Ovaj petolitarski V10 motor poseduje impresivnih 507 ks i 520 Nm obrtnog momenta, a dolazi matiran na sedmostepeni automatizovani manualni menjač. Vredi pomenuti da kompanija BMW nudi i klasičan šestostepeni menjač na američkom tržištu, što je veoma čudno, iz razloga što je tamo popularna automatska transmisija.

Performanse ovog modela su itekako impresivne, čak i po današnjim standardima, čemu svedoči ubrzanje od nule do sto za svega 4,7 sekundi i maksimalna brzina, elektronski limitirana na 250 km/h. Pored toga, moramo imati u vidu da se ovde radi o modelu teškom više od 1.800 kilograma.

U isto vreme, još jedan proizvođač kreirao je modele opremljene V10 motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. To je bio Gallardo LP560-4, čiji je motor dobio 5,2 litre zapremine i bio dobar za 560 ks i 540 Nm obrtnog momenta, što ga je činilo nešto moćnijim od jedinice u M5 seriji.

Postaje očigledno da je egzotik razjarenog bika brži, sa rezultatom od 3,7 sekundi, koliko mu je potrebno da dostigne stotku iz stanja mirovanja, dok mu maksimalna brzina iznosi 325 km/h. Takođe, ovaj automobil poseduje pogon na svim točkovima, za razliku od BMW modela kome je sva snaga kanalsana na zadnjoj osovini.

Kada imamo sve ovo u vidu, ostaje da vidimo koja je od ovih mašina bolja na pravoj liniji. Video koji sledi pruža nam uvid u ljutu borbu dve V10 mašine, ali, kako bi ovo poređenje bilo potpuno fer, M5 je dobio ECU tjuniranje motora i novi izduvni sistem, koji ga zajedno dosta približavaju njegovom protivniku.

Izvor: autoexclusive.rs

Komentari korisnika: