Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vijerna originalu do najsitnijeg detalja: Maketa ‘fiće’ koja nema cijenu (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Dve godine, i to ne baš lake za život u Srbiji, bile su potrebne Dušanu Jakšiću da stvori ono što za njega danas nema cenu. Sajt Polovni automobili napravio je Dve godine, i to ne baš lake za život u Srbiji, bile su potrebne Dušanu Jakšiću da stvori ono što za njega danas nema cenu. Sajt Polovni automobili napravio je Rating: 0

Vijerna originalu do najsitnijeg detalja: Maketa ‘fiće’ koja nema cijenu (VIDEO)

Advertisement

Dve godine, i to ne baš lake za život u Srbiji, bile su potrebne Dušanu Jakšiću da stvori ono što za njega danas nema cenu. Sajt Polovni automobili napravio je zanimljivu priču o ovom entuzijasti iz Smedereva i njegovoj maketi legendarnog fiće.

Da budemo iskreni, možda neko i može da ostane ravnodušan kad ugleda pravog fiću. Ali prema maketi ovog automobila – koju je napravio Dušan Jakšić – teško.

Ovaj Smederevac i sam kaže da nije napravio najsavršeniju repliku popularne Zastave 750.

Ipak, vreme u kojem je nastala (sumorne devedesete) i na koji se sve način tadašnji srednjoškolac Dušan dovijao da je završi, ovoj maketi fiće daju poseban pečat, pa ona za njenog tvorca nema cenu.

“Nudili su mi i novac za njega, ali od svog fiće neću da se odvojim. Inače, volim fiću. Imam i jednog pravog”, kaže Dušan.

Pogledajte video u kome je detaljno predstavljena ova maketa:

Izvor: polovniautomobili.com

Komentari korisnika: