Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

YouTuberica provozala zvijer snažnu više od 5000 KS koja juri preko 500 km/h (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Devel Sixteen je jedan od najradikalnijih automobila u povijesti, a u prodaju stiže ranije no što se itko nadao. S obzirom na probleme u razvoju, ali i obećane Devel Sixteen je jedan od najradikalnijih automobila u povijesti, a u prodaju stiže ranije no što se itko nadao. S obzirom na probleme u razvoju, ali i obećane Rating: 0

YouTuberica provozala zvijer snažnu više od 5000 KS koja juri preko 500 km/h (VIDEO)

Advertisement

Devel Sixteen je jedan od najradikalnijih automobila u povijesti, a u prodaju stiže ranije no što se itko nadao.

S obzirom na probleme u razvoju, ali i obećane performanse, malo tko je očekivao da će Sixteen ikada odraditi više od nekoliko desetaka promotivnih metara. No ipak, njegov suosnivač (i dizajner) Majid Al Attar je dao obećanje, a ono je da prodaja starta u veljači sljedeće godine.

A kako bi odagnao svaku sumnju, dao je auto na korištenje YouTuberici Supercar Blondie. Ona je dobila čast da među prvima provoza automobil pogonjen 12,3-litrenim V16 motorom koji u maksimumu može davati do 5069 KS.

Osim ove, na tržište će stići i slabije izvedbe s 2027 i 3041 KS, a pritom je poznato kako je startna cijena 1,4 milijuna eura. Zvuči nevjerojatno, ali najjača izvedba cijenom neće prelaziti dva milijuna eura. Ne samo da je triput snažniji od Chirona nego bi trebao biti i osjetno komforniji i luksuzniji. O voznim osobinama nitko i ne govori.

Naravno, sve rečeno budi brojne sumnje. Osim što automobil nikada nije viđen u iole bržoj vožnji, a ni sam izgled ne odaje dojam finalnog proizvoda, činjenica je da se iz projekta povukao strateški partner Manufattura Automobili Torino, javlja Road and Track.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: