Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

ZABAVAN I PO SNIJEGU: Dodge Challenger GT sa 4×4 pogonom! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Američki automobili, naročito oni 'muscle', oduvek su mogli da se pohvale agresivnim izgledom, obiljem snage i… ne baš impresivnom trakcijom, gde je 'zadnjica p Američki automobili, naročito oni 'muscle', oduvek su mogli da se pohvale agresivnim izgledom, obiljem snage i… ne baš impresivnom trakcijom, gde je 'zadnjica p Rating: 0

ZABAVAN I PO SNIJEGU: Dodge Challenger GT sa 4×4 pogonom! (VIDEO)

Advertisement

Američki automobili, naročito oni ‘muscle’, oduvek su mogli da se pohvale agresivnim izgledom, obiljem snage i… ne baš impresivnom trakcijom, gde je ‘zadnjica plesala’ već pri iole snažnijem dodavanju gasa!

Naravno, velika snaga i obrtni moment, dobijeni iz velikozapreminskih motora, kao i pogon isključivo na zadnje točkove, najveći su „krivac“ sa takvo ponašanje.

No, vremena se menjaju, pa nije nemoguće i da se „plesanje“ svede na minimum. Ako ništa drugo, ono barem zahvaljujući pogonu na sva četiri točka (AWD), koji je dobio Dodge Challenger GT. Nažalost, ljubitelji V8 „grmljavine“ ostaće uskraćeni za ovu „novotariju“, budući da AWD dolazi isključivo sa V6 agregatom.

U cilju promocije Challenger GT AWD, snimljen je i kraći film, i to na snežnim putevima Aljaske, a kako u Dodge tvrde, zvuk „muscle“ automobila sada će moći da se čuje sve do Rusije, koju od Aljaske deli samo Beringov moreuz!

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: