Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Zakopali tri automobila na godinu dana pa ih pokušali upaliti (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ruski su YouTuberi odlučili zakopati tri stara automobila te vidjeti u kakvome stanju će biti nakon godine dana ispod teške i vlažne zemlje Prije godinu dana ru Ruski su YouTuberi odlučili zakopati tri stara automobila te vidjeti u kakvome stanju će biti nakon godine dana ispod teške i vlažne zemlje Prije godinu dana ru Rating: 0

Zakopali tri automobila na godinu dana pa ih pokušali upaliti (VIDEO)

Advertisement

Ruski su YouTuberi odlučili zakopati tri stara automobila te vidjeti u kakvome stanju će biti nakon godine dana ispod teške i vlažne zemlje

Prije godinu dana ruski YouTube kanal odlučio je napraviti zanimljiv eksperiment – zakopati tri automobila u hladnom i vlažnome dijelu Rusije. Kako bi pokus bio još bolji, zakopali su automobile koji su proizvedeni u različitim dijelovima svijeta.

Tako su se nekoliko metara ispod tla našli njemački Audi, japanska Toyota i ruska Lada. Godina dana je prošla i došlo je vrijeme da se vidi koji je automobil najizdržljiviji. Prvi i najteži zadatak je bio iskopati automobile bagerom te ih izvući van. Zemlja je, od težine i vlažnosti, ušla u automobile pa kako bi se uopće pristupilo motorima i unutrašnjosti, ‘lopate su morale raditi’.

Svaki automobil bio je u katastrofičnom stanju, ali baš zato bilo je zanimljivo pokušati neki automobil upaliti. Nakon oslobođenja motornog prostora i unutrašnjosti od zemlje slijedili su promjena tekućina i čišćenje nekih komponenata kompresorom kako bi bili spremni za paljenje.

Audijev starter bio je potpuno uništen vlagom i teretom pa nije bilo šansi da se motor pokrene. Za razliku od Audija, Toyota i Lada su, nakon čišćenja, bez problema upalili te normalno radili na mjestu. Tko zna, da karoserije nisu toliko uništene, možda bi auti i vozili.

Izvor: autostart.24sata.hr

Komentari korisnika: