Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Zavirite u kabinu najnaprednijeg Mercedesa, električnog EQC-ja (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Mercedes je spreman za električnu utrku, a svoj prvi adut javnosti će predstaviti 4. rujna. Ime mu je EQC, a radi se o premium SUV modelu s električnim pogonom, Mercedes je spreman za električnu utrku, a svoj prvi adut javnosti će predstaviti 4. rujna. Ime mu je EQC, a radi se o premium SUV modelu s električnim pogonom, Rating: 0

Zavirite u kabinu najnaprednijeg Mercedesa, električnog EQC-ja (VIDEO)

Advertisement

Mercedes je spreman za električnu utrku, a svoj prvi adut javnosti će predstaviti 4. rujna.

Ime mu je EQC, a radi se o premium SUV modelu s električnim pogonom, prvim u nizu iz serije EQ. Nakon što nam je dao uvid u detalje vanjštine, Mercedes je sad otvorio vrata i dopustio da pogledamo u kabinu. A tamo će nas dočekati doslovno digitalni kokpit, na kojem je prednja ploča s instrumentima spojena u jednu cjelinu sa središnjim zaslonom.

Detalji poput ambijentalne rasvjete su očekivani, a za svaku pohvalu je i izdvajanje kontrola klimatizacije. Naravno, kriteriji su vrlo visoki po pitanju kvalitete izrade i samih materijala. EQC je suviše bitan za kompaniju da bi se povukli neki kompromisi.

Ponovimo i gradivo. Mercedes je već prije najavio baterije kapaciteta 70 kWh te autonomiju od oko 500 km prema NEDC ciklusu. Realno treba očekivati do 400 km, pogotovo ako se uzme u obzir da su u igri dva elektromotora ukupne snage do 300 kW. Oko pet sekundi za ubrzanje do 100 km/h je minimum koji će morati ostvariti želi li konkurirati postojećim i budućim rivalima.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: