Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Zavirite u Mercedesov muzej u Štutgartu (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Na devet spratova ovog zdanja smešteno je 160 automobila iz istorije Mercedesa, od samih početaka 1886, pa do modernih vremena. U Nemačkoj je sedište nekoliko v Na devet spratova ovog zdanja smešteno je 160 automobila iz istorije Mercedesa, od samih početaka 1886, pa do modernih vremena. U Nemačkoj je sedište nekoliko v Rating: 0

Zavirite u Mercedesov muzej u Štutgartu (VIDEO)

Advertisement

Na devet spratova ovog zdanja smešteno je 160 automobila iz istorije Mercedesa, od samih početaka 1886, pa do modernih vremena.

U Nemačkoj je sedište nekoliko velikih auto-kompanija sa veoma bogatom istorijom, a svi oni imaju i svoje muzeje. Uz BMW-ov i Porscheov, muzej Mercedes-Benza u Štutgartu verovatno privlači najviše pažnje zaljubljenika u automobile.

Prostire se na devet nivoa i sadrži 160 eksponata iz različitih razdoblja ovog nemačkog proizvođača, uključujući i trkačke automobile i F1 bolide iz bogate takmičarske istorije Mercedesa.

U muzeju sa takođe nalazi arhiva originalnih tehničkih crteža i ostala dokumentacija o modelima ove čuvene marke. Tu su i knjige narudžbina vozila koje datiraju čak od 1886. godine, odnosno od samih početaka kompanije.

Za one koji nisu u prilici da uživo posete ovu automobilsku instituciju, na sajtu postoji virtuelna tura, a deo atmosfere iz muzeja možete osetiti u sledećem videu:

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: