Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Dreg obračun godine – Veyron protiv Agere R Reviewed by Momizat on . Danas vam donosimo sudar titana, okršaj giganata kada je reč o brzini, duel koji smo dugo čekali da vidimo, francusko-švedski rat konjskih snaga - Bugatti Veyro Danas vam donosimo sudar titana, okršaj giganata kada je reč o brzini, duel koji smo dugo čekali da vidimo, francusko-švedski rat konjskih snaga - Bugatti Veyro Rating: 0

Dreg obračun godine – Veyron protiv Agere R

Advertisement

Danas vam donosimo sudar titana, okršaj giganata kada je reč o brzini, duel koji smo dugo čekali da vidimo, francusko-švedski rat konjskih snaga – Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse protiv Koenigsegg Agere R.

Što se snage tiče, prednost je na strani Veyrona, čiji 8,0-litarski W16 proizvodi 1184 KS, koje se raspoređuju na sva četiri točka, dok Agera R ima 60 KS, koje se šalju samo na zadnja dva točka.

Tako je francuski super automobil u prednosti kada je reč o ubrzanju do stotke, makar na papiru, i za to su mu potrebne 2,6 sekunde – 0,3 sekundi brže od Agere R.

Međutim, Agera R je sa svojih 1435 kilograma težine, znatno lakša od Bugattijevog modela, koji je sa 1887 kilograma gotovo pola tone teže.

Sve u svemu, očekuje nas zanimljiva trka, a ko će pobediti, pogledajte u nastavku

Komentari korisnika: