Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Foto/Video: Cam Shaft nabrijao BMW-a X6M na 710KS Reviewed by Momizat on . Na stranu donekle kontroverzan izgled koji se mnogima ne sviđa, ali mimo toga zbilja se može reći da je BMW X6M odličan stroj, pogotovo kada su performanse u pi Na stranu donekle kontroverzan izgled koji se mnogima ne sviđa, ali mimo toga zbilja se može reći da je BMW X6M odličan stroj, pogotovo kada su performanse u pi Rating: 0

Foto/Video: Cam Shaft nabrijao BMW-a X6M na 710KS

Advertisement

Na stranu donekle kontroverzan izgled koji se mnogima ne sviđa, ali mimo toga zbilja se može reći da je BMW X6M odličan stroj, pogotovo kada su performanse u pitanju. Ekipa iz Cam Shafta se djelimično ne slaže sa ovom zadnjom konstatacijom, pa su se udružili sa PP-Performanceom kako bi napravili još moćniji stroj.

Tuning kreće sa Cam Shaftovom 2450 eura vrijednom folijom, čiji proces stavljanja možete vidjeti na videu ispod. Potom se nastavlja sa Vorsteinerovim dijelovima od ugljičnih vlakana (hauba sa otvorima za vazduh, prednji i zadnji spojler te zadnji difuzor, dok zajedno sa njima dolaze i specijalno ofarbane felge). Nakon svega toga na red dolazi i PP-Performance koji za “samo” 16.000 eura može povećati snagu 4.4-litarskom V8 turbobenzincu sa 547KS i 680Nm na 710KS i 1000Nm! Završni dodir predstavlja ugradnja KW ovjesa koji uključuje nove opruge.

Izvor: novavozila.ba

Komentari korisnika: