Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nissan GT-R brz kao munja Reviewed by Momizat on . Nissan GT-R u verziji tjuning kuće AMS Performance i sa Alpha 16 paketom je stvarno jedan izuzetan automobil, što je još jednom pokazao, nastupom na jednom okup Nissan GT-R u verziji tjuning kuće AMS Performance i sa Alpha 16 paketom je stvarno jedan izuzetan automobil, što je još jednom pokazao, nastupom na jednom okup Rating: 0

Nissan GT-R brz kao munja

Advertisement

Nissan GT-R u verziji tjuning kuće AMS Performance i sa Alpha 16 paketom je stvarno jedan izuzetan automobil, što je još jednom pokazao, nastupom na jednom okupljanju žestokih četvorotočkaša.

Na događaju je nastupio GT-R izvesnog Džona Šeparda, koji je nedavno sa Alpha 12 nadograđen na pomenuti Alpha 16 paket. I mada u novoj verziji nije imao dosta iskustva, na asfaltu se i te kako pokazao.

Uz pomoć Nitto NT05R specijalnih guma, Alpha Nissan GT-R je do 96 km/h ubrzao za svega 1,78 sekundu, dok je od 96 do 209 km/h ubrzao za 2,91 sekundu. Do kraja stazem, “četvrt milje” je prešao za 8,28 sekundi, pri brzini od 278 km/h.

Ovakav rezultat je posebno značajan, jer pomenuti GT-R čini jednim od najbržim na svetu!

Nissan želi da GT-R Nismo postane proizvodni model sa najbržim ubrzanjem do “stotke” na svetu, boljim i od Ariel Atoma 500 i Bugatti Veyron Super Sporta.

Osim što želi da nadmaši vrijeme od 2,5 sekundi, Nissan želi da novi rekord bude prilično ubedljiv i cilja vrema potrebno za ubrzanje do 100 km/h od okruglih 2 sekunde.

Dok se Nismo ne nađe na tržištu, užuvajte u umeću Alpha 16 GTR-a.

Komentari korisnika: