Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Audi R18 e-tron quattro 2014. bolid Reviewed by Momizat on . Audi Sport objavio je fotografiju poboljšanog R18 e-tron quattro modela s kojim će 2014. godine nastupiti u Le Mans prvenstvu. Prema navodima iz Audi Sport odje Audi Sport objavio je fotografiju poboljšanog R18 e-tron quattro modela s kojim će 2014. godine nastupiti u Le Mans prvenstvu. Prema navodima iz Audi Sport odje Rating: 0

Novi Audi R18 e-tron quattro 2014. bolid

Advertisement

Audi Sport objavio je fotografiju poboljšanog R18 e-tron quattro modela s kojim će 2014. godine nastupiti u Le Mans prvenstvu. Prema navodima iz Audi Sport odjela, automobil je dizajniran za “maksimalnu efikasnost” te je usklađen sa svim tehničkim pravilima koja će se početi primjenjivati od 2014. godine.

Audi R18 e-tron quattro

 

Sportski odjel njemačkog proizvođača već je započeo testiranja na Sebring stazi u SAD-u, a detaljne informacije o novom trkaćem LMP1 bit će objavljene krajem ove godine.

“Došli smo do ključne faze u ovom projektu”, objašnjava šef Audi Motorsporta dr. Wolfgang Ullrich.

“Nakon razvoja prvog prototipa, testirali smo na različitim stazama, a sada smo u sredini testne faze. Testovi su uglavnom fokusirani na prelazak što većeg broja kilometara, koordiniranju izuzetno kompleksnog sistema hibridnog pogona, rad na postizanju što veće optimizacije i efikasnosti, te rad na ukupnom paketu koji do sad nikad nije bi ovako kompleksan”, izjavio je dr. Ullrich.

U junu 2013. godine Audi je pobjedio na 24 sata Le Mansa, a za upravljačem su se izmjenjivali Loic Duval, Tom Kristensen i Allan McNish.

Izvor: www.carlander.ba

Komentari korisnika: