Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Video: Mercedes E63 AMG S Model vs. BMW M5 Competition Reviewed by Momizat on . Američki MotorTrend uporedio je dvije superbrze limuzine koje zajedno razvijaju vrtoglavih 1152 KS – Mercedesa E63 AMG S Model i BMW-a M5 Comeptition. Kao što s Američki MotorTrend uporedio je dvije superbrze limuzine koje zajedno razvijaju vrtoglavih 1152 KS – Mercedesa E63 AMG S Model i BMW-a M5 Comeptition. Kao što s Rating: 0

Video: Mercedes E63 AMG S Model vs. BMW M5 Competition

Advertisement

Američki MotorTrend uporedio je dvije superbrze limuzine koje zajedno razvijaju vrtoglavih 1152 KS – Mercedesa E63 AMG S Model i BMW-a M5 Comeptition.

Kao što se može vidjeti iz samog naziva, oba modela su opremljena sa dodatnim paketima koji ih čine još ratobornijim. E63 AMG sa S Performance paketom (podiže snagu 5.5-litarskom V8 twin-turbo motoru sa 557 na 585KS, poboljšava performanse, donosi nove detalje na eksterijeru i enterijeru), a testni M5 je imao Competition paket (snaga 4.4 V8 motoru se povećava sa 552 na 567KS, ubrzanje od 0-100 se skraćuje za 0.1 sekundu, a od 0-200 za 0.2 sekunde.

Osim toga, taj paket donosi 20-inčne felge, M ispušne cijevi u crnom kromu, bolje upravljanje, 10mm spušteniji ovjes, nove opruge…). Po karakteristikama su vrlo slični: oba su bazirana na sedanima više srednje klase, slične su snage, perfomansi, težine i cijene, ali da li u praksi jednako dobro i voze, ili ima razlike? Također, MotorTrend je provjerio da li njihovi motori razvijaju onoliko KS koliko tvrde proizvođači.

Rezultati su iznenađujući.

U NASTAVKU POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari korisnika: