Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Video: Pogledajte utrku BMW-a M3 E92 i Nissana GT-R na Nürburgringu Reviewed by Momizat on . Na YouTube-u se pojavio interesantan video koji prikazuje nadmetanje BMW-a M3 (E92) i Nissana GT-R (R35) na slavnom Nürburgringu. Oba modela se ne nalaze u fabr Na YouTube-u se pojavio interesantan video koji prikazuje nadmetanje BMW-a M3 (E92) i Nissana GT-R (R35) na slavnom Nürburgringu. Oba modela se ne nalaze u fabr Rating: 0

Video: Pogledajte utrku BMW-a M3 E92 i Nissana GT-R na Nürburgringu

Advertisement

Na YouTube-u se pojavio interesantan video koji prikazuje nadmetanje BMW-a M3 (E92) i Nissana GT-R (R35) na slavnom Nürburgringu.

Oba modela se ne nalaze u fabričkom stanju. Tako je ovaj M3 opremljen sa Akrapovičevim ispušnim sistemom od titanijuma, Schirmerovim ovjesom, AP Racing kočnicama, Recaro sportskim sjedištima i kavezom za zaštitu od prevrtanja. Snaga 4.0-litarskog V8 motora je ostala nepromijenjena. Precizni podaci za Nissan nisu poznati, ali autor ovog videa tvrdi da GT-R ima preko 620KS, što je značajno više od BMW-ovih 414KS. Uprkos tome, vozač BMW-a je uspješno držao korak sa vozačem Nissana, mada se mora priznati da su obojica sjajno vozili. U uslovima kada je bilo mnogo auta na stazi, ostvarili su odlično vrijeme (doduše nisu odvezli puni krug, nego 19km), te se pokazali prebrzim za većinu ostalih učesnika.

Izvor:novavozila.ba

Komentari korisnika: