Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Video: Porsche Cayenne Turbo S pokazao svoje off-road sposobnosti Reviewed by Momizat on . Porsche Cayenne Turbo S nikada nije imao ugled rasnog terenca, on je ipak više privlačio kupce kojima je ego velik kao i njihov bankovni račun. Međutim, iako ga Porsche Cayenne Turbo S nikada nije imao ugled rasnog terenca, on je ipak više privlačio kupce kojima je ego velik kao i njihov bankovni račun. Međutim, iako ga Rating: 0

Video: Porsche Cayenne Turbo S pokazao svoje off-road sposobnosti

Advertisement

Porsche Cayenne Turbo S nikada nije imao ugled rasnog terenca, on je ipak više privlačio kupce kojima je ego velik kao i njihov bankovni račun. Međutim, iako ga je vrlo mali broj vlasnika vozio izvan lijepo asfaltiranih cesta, to ipak ne znači da se Cayenne i na težem terenu ne zna snaći.

Upravo je to Porsche želio da dokaže sa ovim promotivnim videom. Opisan kao „sportski automobil za svaku prigodu”, Cayenne je stavljan u situacije gdje je pokazao neke sposobnosti za koje mnogi njegovi vlasnici i ne znaju da ih posjeduje.

Porschea Cayenne Turbo S pokreće 4.8-litarski V8 twin-turbo sa 550KS i 750Nm. Snagu šalje na sva četiri točka putem 7-stepenog Tiptronic S mjenjača. Od 0-100 se ispaljuje za samo 4.5 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 283km/h.

Izvor:novavozila.ba

Komentari korisnika: