Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Da li ste znali da je Daimler kupio Audi i da ga je kasnije prodao Volkswagen-u? Reviewed by Momizat on . Zamilite svet u kome je Audi R8 korporativni rođak modela Mercedes-AMG GT. To je lako mogla biti realnost. Priča počinje pre oko šezdeset godina, kada je Daimle Zamilite svet u kome je Audi R8 korporativni rođak modela Mercedes-AMG GT. To je lako mogla biti realnost. Priča počinje pre oko šezdeset godina, kada je Daimle Rating: 0

Da li ste znali da je Daimler kupio Audi i da ga je kasnije prodao Volkswagen-u?

Advertisement

Zamilite svet u kome je Audi R8 korporativni rođak modela Mercedes-AMG GT. To je lako mogla biti realnost.

audi

Priča počinje pre oko šezdeset godina, kada je Daimler postao većinski vlasnik kompanije Auto Union na zahtev Fridriha Flika, koji je žarko želeo spajanje ove dve kompanije. On je bio većinski vlasnik u obe kompanije, te je iskoristio svoj uticaj kako bi organizovao da te dve kompanije dele svoje resurse i znanja.

Daimler-Benz Automotive grupa je tako postala vlasnik skoro 88% komapnije Auto Union, a do novogodišnje noći 1959. godine je trebalo da postane njen vlasnik u potpunosti. Međutim, dok se to dešavalo, kompanija Auto Union je konstuisala novu fabriku u Ingloštadu, te je kasnije odlučila da celu svoju proizvodnju prebaci u to postrojenje. Na kraju je Daimler iznajmio staro postrojenje kompanije Auto Union u Dizeldorfu, pre nego što je ono prodato 1962. godine.

Auto Union je iskoristila investicije od 340 miliona nemačkih maraka od strane Daimlera kako bi modernizovala svoju gamu. Kako bi joj pomogla u tom procesu, kompanija Daimler je poslala jednog od svojih najboljih inženjera u Ingloštad 1963. godine. Tako je Ludvig Kraus sa sobom poveo tim koji je završio konstrukciju četvorocilindarskog agregata.

To je bilo pravo čudo za kompaniju Auto Union , budući da je ona u to vreme proizvodila samo agregate sa dva cilindara. Novi agregat se eventualno našao u prvi automobil koji je kompanija Audi konstruisala posle rata, koji je predstavljen 1965. godine.

Daimler je nakon toga prodao svoj udeo akcija u kompaniji Auto Union kompanij Volkswagen, koja je postala njen većinski vlasnik 1964. godine. Međutim, Daimler je smatrao da još uvek ima uticaja u toj kompaniji budući da je Ludvig Kraus postao njen direktor za tehnička pitanja.

Predstavnici Daimlera su kasnije izjavili da nije ni čudo što karoserija modela Audi 100, kojeg je razvila kompanija Auto Union, liči na Mercedesov W119 i poseduje agregat čiji je konstruktor upravo Mercedes.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: