Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kao nuklearni reaktor: Zapalio se električni BMW, vatrogasci su bili nemilosrdni Reviewed by Momizat on . Vatrogasci su požar na elektrificiranom automobilu odlučili ugasiti na nesvakidašnji način. Nizozemska vatrogasna postaja je tako s posebnim oprezom pristupila Vatrogasci su požar na elektrificiranom automobilu odlučili ugasiti na nesvakidašnji način. Nizozemska vatrogasna postaja je tako s posebnim oprezom pristupila Rating: 0

Kao nuklearni reaktor: Zapalio se električni BMW, vatrogasci su bili nemilosrdni

Advertisement

Vatrogasci su požar na elektrificiranom automobilu odlučili ugasiti na nesvakidašnji način.

BMWi8pozar1200

Nizozemska vatrogasna postaja je tako s posebnim oprezom pristupila BMW-u i8. Skupocjeni bavarski bolid počeo se doslovno dimiti na salonu automobila, a vatrogasci su stvar shvatili vrlo ozbiljno. Umjesto da traže izvor požara i način prekida visokonaponske mreže, auto su jednostavno kranom prebacili u kontejner pun vode. A da budu sigurni kako je vatra ugašena, auto je ostao na hlađenju puna 24 sata.

Fotografije intervencije objavljene su na Facebook profilu postrojbe uz opis:

“Jutros se električni auto počeo dimiti u salonu. Zaposlenici i vatrogasci su brzo reagirali i izveli auto napolje. Kako se radi o električnom automobilu, brza akcija je neophodna. Auto je potopljen u kontejner napunjen vodom jer je gašenje na normalan način teško izvedivo na ovakvim automobilima. Auto će ostati u bazenu s vodom sljedeća 24 sata.”

Iz dosadašnjih slučajeva naučili smo kako je požar na električnom automobilu itekako opasan, u mnogočemu čak i opasniji nego kod klasično pogonjenih automobila. Rimčeva buktinja se nije urezala samo u Hamsterovo pamćenje, a slični scenarij smo već mogli vidjeti i na pojedinim Teslama. U slučaju Tesle, iskustvo vatrogasaca je pokazalo da je potrebno hladiti baterije s oko 30 kubika vode.

Pritom se ne radi o čisto električnom automobilu, nego hibridu koji uz set baterija kapaciteta od 11,8 kWh ima elektromotor snage 105 kW i električni doseg od oko 40 km. Pripomaže mu 1.5 trocilindrični benzinac.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: