Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ellenator je prerada serijskih auta u vozilo s tri točka koji se može voziti sa 16 godina Reviewed by Momizat on . Mlade osobe s nestrpljenjem čekaju punoljetnost i dan kada će moći sjesti za upravljač automobila. U nekim državama voziti automobil mogu već sa 16 godina uz vo Mlade osobe s nestrpljenjem čekaju punoljetnost i dan kada će moći sjesti za upravljač automobila. U nekim državama voziti automobil mogu već sa 16 godina uz vo Rating: 0

Ellenator je prerada serijskih auta u vozilo s tri točka koji se može voziti sa 16 godina

Advertisement

Mlade osobe s nestrpljenjem čekaju punoljetnost i dan kada će moći sjesti za upravljač automobila. U nekim državama voziti automobil mogu već sa 16 godina uz vozačku dozvolu A1 koja dozvoljava mladima vožnju adekvatnih vozila, koja još nisu ‘pravi’ automobili. Jedno od takvih vozila je Ellenator koje predstavljamo.

Ellenator (1)

Wenzel Ellenrieder od serijskih automobila kao što su Seat Ibiza, Škoda Fabia ili VW Polo prepravkama proizvodi automobil koji je nazvao Ellenator.

Ellenator (2)

Transformacija serijskih automobila starih dvije do četiri godine svodi se na to da se makne stražnja osovina te se stavlja nova osovina na kojoj su stražnja dva kotača pomaknu na udaljenost od samo 46,5 cm, te se po zakonu onda smatraju kao jedan kotač. Ellenator je zato po zakonu vozilo s tri kotača, a pri tome su originalni 14 colski kotači zamijenjeni s dva 17 colska.

Ellenator (3)

Ellenator koristi originalni 1,0 i 1,2 litreni benzinski motori kojima je elektronski ograničena najveća snaga na 20 KS uz okretni moment 60 Nm pri 3275 o/min. Snaga i moment se pomoću petostupanjskog mjenjača prenosi na prednje kotače. Može potegnuti do 90 km/h, a pri tom je prosječna potrošnja oko 5,5 l/100km.

Ellenator (4)

Sama prerada ima TÜV odobrenje i košta oko 5500 eura, a konačnoj cijeni treba dodati i vrijednost rabljenog automobila.

Izvor: automania.hr

Komentari korisnika: