Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Evo zašto ovaj Lamborghini Diablo vrijedi samo 80.000 dolara Reviewed by Momizat on . Svi koji imalo prate cene polovnih supersportskih automobila vrlo dobro znaju da je Lamborghini Diablo gotovo nemoguće naći za manje od 200.000 dolara, dok se c Svi koji imalo prate cene polovnih supersportskih automobila vrlo dobro znaju da je Lamborghini Diablo gotovo nemoguće naći za manje od 200.000 dolara, dok se c Rating: 0

Evo zašto ovaj Lamborghini Diablo vrijedi samo 80.000 dolara

Advertisement

Svi koji imalo prate cene polovnih supersportskih automobila vrlo dobro znaju da je Lamborghini Diablo gotovo nemoguće naći za manje od 200.000 dolara, dok se cena vrhunski očuvanih primeraka penje i na više od 350.000 dolara.

lambo-diablo (1)

Ipak, za ovaj konkretni Lamborghini Diablo vlasnik traži svega 80.000 dolara. U čemu je kvaka? U tome da je reč o replici. Izuzetno napravljenoj, ali ipak replici.

lambo-diablo (2)

Naime, umesto 6,0 litarskog V12 motora ugrađen je V8 motor sa 300KS koji je donirao Chevrolet Corvette. Mora da se prizna da je vlasnik napravio vraški dobar posao, što se može videti i po slikama. Tvrdi da je samo na delove potrošio više od 100.000 dolara, a pritom nije uračunao trošak više od 2.000 radnih sati.

lambo-diablo (3)

Dakle, Lamborghini Diablo koji to nije ima čak četiri cilindra manje od originala, a snagu prenosi na zadnje točkove putem Porscheovog G50 5-stepenog ručnog menjača.

lambo-diablo (4)

Kočnice su takođe skinute sa Chevrolet Corvette, kao i gotovo kompletna elektronika.

Izvor: Autopress.hr

Komentari korisnika: