Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ferrari otvorio izložbu u čast Michaela Schumachera (FOTO) Reviewed by Momizat on . Izložba imena ‘Michael 50’ organizirana je povodom 50. rođendana legendarnog Michalea Schumachera, čije je zdravstveno stanje još uvijek nepoznanica. Točno je p Izložba imena ‘Michael 50’ organizirana je povodom 50. rođendana legendarnog Michalea Schumachera, čije je zdravstveno stanje još uvijek nepoznanica. Točno je p Rating: 0

Ferrari otvorio izložbu u čast Michaela Schumachera (FOTO)

Advertisement

Izložba imena ‘Michael 50’ organizirana je povodom 50. rođendana legendarnog Michalea Schumachera, čije je zdravstveno stanje još uvijek nepoznanica.

schumi (1)

Točno je pet godina prošlo od kada je legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher teško stradao na skijanju u francuskom Meribelu. Od tog dana do danas informacije o njegovom zdravstvenom stanju ne dopiru do javnosti. Obitelj sve aktivnosti drži u strogoj tajnosti, a povremene ‘ekskluzivne’ informacije koje se povremeno i pojave u medijima ubrzo se pokažu neprovjerenim i neistinitim.

schumi (2)

Obzirom da je od sedam vozačkih naslova čak pet osvojio za momčad Ferrari, društvo iz Maranella i zaklada Keep Fighting zajedničim su snagama organizirali izložbu u čast 50. rođendana Michaela Schumachera, koji je bio 3. siječnja.

schumi (3)

Naravno, jedna izložba ne može ni izbliza dočarati bogatu karijeru. Naime, Michael Schumacher osvajao je vozački naslov sedam puta, ostvario je 91 pobjedu i 155 postolja, te je statistički najuspješniji vozač u povijesti Formule 1.

Nakon osvajanja prvenstva Formule 3 na najboljem putu prema Formuli 1 je Michaelov sin Mick Schumacher, koji je skijao s tatom kobnom dana…

schumi (4)

schumi (5)

Posjetitelji izložbe ‘Michael 50’ mogu uživati u bojnim značajnim F1 bolidima Michaela Schumachera, kao što su:

F310 koji je vozio 1996. godine i njime stigao do tri pobjede
F399 kojim je 1999. godine Ferrari osvojio konstruktorski F1 naslov
F1-2000 kojim je stigao do prvog vozačkog naslova za momčad Ferrari
F12002 i F12004 kojima je dominirao prvenstvom
248F1 kojim je na VN Kine stigao do 72. i posljednje pobjede za momčad Ferrari

schumi (6)

schumi (7)

schumi (8)

Osim F1 bolida izloženi su i cestovni modeli Ferrari F430 Scuderia i Ferrari California u čijem razvoju je sudjelovao Michael Schumacher.

Izvor: autopress.hr

Komentari korisnika: