Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ground Force One – Avion na točkovima (FOTO) Reviewed by Momizat on . Predsenik Sjedinjenih Država na raspolaganju ima čuvenu 'Zver', helikopter, avion. A, ima i autobus. Amerikanci u novembru biraju novog predsednika. Dva mandata Predsenik Sjedinjenih Država na raspolaganju ima čuvenu 'Zver', helikopter, avion. A, ima i autobus. Amerikanci u novembru biraju novog predsednika. Dva mandata Rating: 0

Ground Force One – Avion na točkovima (FOTO)

Advertisement

Predsenik Sjedinjenih Država na raspolaganju ima čuvenu ‘Zver’, helikopter, avion. A, ima i autobus.

ground 1

Amerikanci u novembru biraju novog predsednika. Dva mandata odslužio je Barak Obama. Ali, politici nije mesto u ovim redovima, već vozilima. Ovog puta govorimo o autobusu i to ne bilo kakvom već pravom predsedničkom.

Dug je 13 i po metara, apsolutno neprobojan. Enterijer je očekivano ekskluzivan. A, sve to koštalo je preko milion dolara 2011. Napravljena su dva primerka. U prvi je Obama seo tokom kampanje 2012. Drugim se služio republikanski kandidat Mit Romni, a kasnije i strani zvaničnici koji su dolazili u posetu.

Autobus je dizajniran po posebnoj želji tajne službe i modifikacije su rađene u Tenesiju.

ground 11

Baš kao i “Zver” i ovo vozilo je u crnoj boji. Najveći benefit je u tome što su predsednik i drugi zvaničnici do sada morali da iznajmljuju autobuse i njihove službe su iznova i iznova morali da ih ojačavaju. Tome je već nekoliko godina kraj jer Ground Force One ima neprobojna stakla, blindiran je i ima gume koje se ne mogu probušiti. Sve kako bi predsednik jedne od jačih nacija na svetu bezbedno stigao gde želi.

Zanimljivo je i to što su stakla na autobusu potpuno zatamljena. Sva osim dva na prednjoj strani, pa je Obama 2012. tokom kampanje mogao da maše publici samo sa tog mesta.

Izvor: Cdm.me

Komentari korisnika: