Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Izgleda kul, a uz to je brz: Policijski MINI sa 230 ks Reviewed by Momizat on . MINI je u Nemačkoj predstavio patrolno policijsko vozilo John Cooper Works. Nekada britanski, a danas u vlasništvu BMW-a, MINI je uvek važio za kul, ili kako se MINI je u Nemačkoj predstavio patrolno policijsko vozilo John Cooper Works. Nekada britanski, a danas u vlasništvu BMW-a, MINI je uvek važio za kul, ili kako se Rating: 0

Izgleda kul, a uz to je brz: Policijski MINI sa 230 ks

Advertisement

MINI je u Nemačkoj predstavio patrolno policijsko vozilo John Cooper Works.

mini (1)

Nekada britanski, a danas u vlasništvu BMW-a, MINI je uvek važio za kul, ili kako se danas kaže – lajfstajl automobil.

mini (2)

BMW u Nemačkoj na sajmu specijalno prilagođenih vozila za hitne službe RETTmobil izlaže svoju ponudu ambulantnih, vatrogasnih i policijskih automobila, među kojima je zanimljiv primerak modela MINI John Cooper Works.

mini (3)

Najsnažniji serijski MINI preuređen je u patrolno policijsko vozilo – spoljašnjost je ofarbana na modernistički način u boje karakteristične za nemačke policijske automobile, a vozilo je opremljeno audio-vizuelnom signalizacijom.

mini (4)

Policijski MINI JCW ne samo što pleni izgedom, već ima i respektabilan motor sa 231 ks i 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je dovoljno da ovaj auto iz stanja mirovanja do stotke ubrza za 6,1 s (u verziji sa automatskim menjačem).

mini (5)

Kod serijske verzije maksimalna brzina elektronski je ograničena na 246 km/h, ali bi limit za potrebe policije mogao i da se ukloni.

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: