Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

KAD ŽENE PAZARE: Ovo je ultimativna top lista 5 automobila za vozačice! Reviewed by Momizat on . Ženama je ponekad vrlo teško udovoljiti, a toga su svjesni i proizvođači. Jer, zanemarivati njihov ukus, smisao za stil i lijepo, dakle izraditi "ženski automob Ženama je ponekad vrlo teško udovoljiti, a toga su svjesni i proizvođači. Jer, zanemarivati njihov ukus, smisao za stil i lijepo, dakle izraditi "ženski automob Rating: 0

KAD ŽENE PAZARE: Ovo je ultimativna top lista 5 automobila za vozačice!

Advertisement

Ženama je ponekad vrlo teško udovoljiti, a toga su svjesni i proizvođači. Jer, zanemarivati njihov ukus, smisao za stil i lijepo, dakle izraditi “ženski automobil” nikako nije jednostavna stvar.

Često kod njihovog izbora sve ostaje na prvom dojmu, a često je to i pitanje detalja, tko će ga znati… Pa ipak, stručnjaci iz Fiata i Minija znali su dobitnu formulu, a podatak da od 10 novih modela 500, evo već deset godina, čak 6 kupuju žene govori o tome da je 500 ipak ženski automobil. Onih ostalih četiri vjerojatno su kipuće verzije Abarth.

Mini također u širokoj paleti modela već godinama pokušava ubrati srca ženske populacije, što im i uspijeva, a da i Mercedes s aktualnom A-klasom računa na žensku publiku zorno govori i promo materijal u kojem uz A-klasu možemo vidjeti gotovo pa isključivo pripadnice ljepšeg spola.

auta-zene (1)

Generalno, A-klasa koja obiluje najnaprednijom tehnologijom od MBUX sustava pa nadalje, doista je privlačno dizajniran automobil koji bi se mogao svima svidjeti. Još jedan od ljubimaca žena i to od samog predstavljanja jest Range Rover Evoque koji je preko noći ušao u ženska srca odakle je izbacio Range Rover Sport, poznatog i pod nadimkom “automobil žena nogometaša”, zahvaljujući kompaktnijim dimenzijama, ali jednako djelotvornom premium nastupu koji je svojevremeno dobro izreklamirala ni manje ni više nego Victoria Beckham.

Tako dolazimo i do Porschea Macana koji je po svemu ultimativna ženska želja. Razlog: za jedan Porsche i dalje dovoljno snažan i sportski u što je žene na reklama pokušala uvjeriti i ruska tenisačica Marija Sharapov te djeluje dovoljno moćno i zaštitnički, a s druge strane manji je od Cayennea što ženama svakako odgovara, naročito na gradskim ulicama. Na koncu, dobili smo listu pet ultimativnih ženskih automobila po klasama…

Fiat 500

auta-zene (2)

Mini Cooper

auta-zene (2)

Mercedes A-klase

auta-zene (3)

Range Rover Evoque

auta-zene (3)

Porrsche Macan

auta-zene (4)

Izvor: jutarnji.hr

Komentari korisnika: