Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kako je nastao BMW M logo Reviewed by Momizat on . Kada je trebalo da osmisli logo i amblem svog M odeljenja, BMW je želeo nešto jednostavo, a upečatljivo. Na kraju je došao do rešenja koje je već na prvi pogled Kada je trebalo da osmisli logo i amblem svog M odeljenja, BMW je želeo nešto jednostavo, a upečatljivo. Na kraju je došao do rešenja koje je već na prvi pogled Rating: 0

Kako je nastao BMW M logo

Advertisement

Kada je trebalo da osmisli logo i amblem svog M odeljenja, BMW je želeo nešto jednostavo, a upečatljivo. Na kraju je došao do rešenja koje je već na prvi pogled prepoznatljivo svakom fanu sportskih automobila.

bmw-m2 (1)

I dok slovo M predstavlja Motorsport i povezano je sa trkačkom istorijom kompanije, tri zakošena polja ofarbana u tri različite boje, koja daju poseban pečat amblemu, imaju svoju simboliku.

S leva na desno, prvo polje je obojeno u nijansu plave koja se nalazi i na BMW-ovoj znački a potiče sa bavarske zastave. Sa druge strane, crvena boja vodi poreklo od američke kompanije Texaco. Ovaj naftni gigant je 70-tih godina 20. veka bio BMW-ov partner u trkačkim takmičenjima u kojima je učestvovala bavarska fabrika.

bmw-m2 (2)

Na kraju, ljubičasto polje koja se nalazi između plave i crvene, simbolizuje nekadašnje partnerstvo dve kompanije, a ujedno predstavlja finu vizuelnu tranziciju između druge dve boje.

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: