Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Spreman za proizvodnju: Čuveni BMW-ov klasik vraćen u život Reviewed by Momizat on . BMW-ova serija 02 ubraja se među najpoželjnije klasike iz bogate istorije bavarskog proizvođača, a sada nam se predstavlja u savremenoj interpretaciji. Nemački BMW-ova serija 02 ubraja se među najpoželjnije klasike iz bogate istorije bavarskog proizvođača, a sada nam se predstavlja u savremenoj interpretaciji. Nemački Rating: 0

Spreman za proizvodnju: Čuveni BMW-ov klasik vraćen u život

Advertisement

BMW-ova serija 02 ubraja se među najpoželjnije klasike iz bogate istorije bavarskog proizvođača, a sada nam se predstavlja u savremenoj interpretaciji.

bmw (1)

Nemački Everytimer Automobile predstavio je u krajem prošle godine prototip retro kabrioleta zasnovanog na BMW-u Serije 1 koji se dizajnerski itekako oslanja na legendarni 2002.

bmw (3)

Prepoznatljiva okrugla svetla napred i pozadi, uz posebne felne, prvo su što upada u oči na modelu ETA 02 Convertible. I da, “bubrezi” su se vratili u normalu.

Preciznije rečeno, osnova je BMW 135i pa je jasno kako je ispod poklopca motora 3.0 redni šestocilindraš sa preko 300 KS, dok je “odelo” automobila je u potpunosti izrađeno od ugljeničnih vlakana i izloženo u Štutgartu na odlično posećenom salonu Retro Classics.

bmw (4)

Nakon prikazanog prototipa, modifikovan automobl sada se nalazi u slobodnoj prodaji, sposoban da pojuri do 250 km/h, uz ubrzanje do 100 km/h za 5 sekundi.

bmw (5)

Naravno, pod uslovom da ste pre toga izbrojali oko 70.000 eura koliko košta transformacija BMW-a 135i u savremeni BMW 2002.

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: