Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Katarski Šeik i njegovi automobili (FOTO) Reviewed by Momizat on . Šeik Omar Alfardan iz Katara sakuplja automobile, motocikle i čamce, ali za razliku od drugih kolekcionara on svoje eksponate redovno 'izvodi' na vožnju. 'Igrao Šeik Omar Alfardan iz Katara sakuplja automobile, motocikle i čamce, ali za razliku od drugih kolekcionara on svoje eksponate redovno 'izvodi' na vožnju. 'Igrao Rating: 0

Katarski Šeik i njegovi automobili (FOTO)

Advertisement

Šeik Omar Alfardan iz Katara sakuplja automobile, motocikle i čamce, ali za razliku od drugih kolekcionara on svoje eksponate redovno ‘izvodi’ na vožnju. ‘Igraonicu’ je sagradio u pustinji, u privatnoj oazi kako bi sa porodicom uživao u nekim od najtraženijih automobila na svetu.

seik-cars (1)

Automobile je poređao po imenima proizvođača, ali šeik ne krije da ga najviše privlače Ferarijevi modeli. U kolekciji su „ferari 288 GTO“, „F40“, „F50“, „enco“, „laferari“, „575 superamerika“, „testarosa“, kao i Ferarijev bolid iz Formule 1. Pored italijanskog proizvođača smestio se BMW a centralno mesto zauzima najslabiji model u kolekciji – „BMW izeta 300“ iz 1957. godine sa motorom koji razvija 13 KS.

seik-cars (2)

Šeik kaže da nema omiljeni automobil ali je izdvojio „BMW 327 kupe“ iz 1938. godine, zatim šest decenija stari „oldsmobil kabriolet“ sa 6,1-litarskim V8 motorom i 265 KS i „kadilak eldorado“ iz 1957. godine dugačak 5,7 metara (V8 motor sa 345 KS). Priznaje da ni sam ne zna koliko ima modela sa znakom Rols-Rojsa ali ističe da je svaki automobil ispravan, registrovan i da se redovno vozi.

Pogledajte samo deo njegove kolekcije!

Izvor: mojauto.rs

Komentari korisnika: