Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Koja je to tajna veza Lamborghinija i divljih borbenih bikova? (FOTO) Reviewed by Momizat on . U okviru proslave 50 godina svog legendarnog i prvog superautomobila uopšte, Miure, nekoliko Lamborghinija je otputovalo na farmu koja im je odredila imena. Ned U okviru proslave 50 godina svog legendarnog i prvog superautomobila uopšte, Miure, nekoliko Lamborghinija je otputovalo na farmu koja im je odredila imena. Ned Rating: 0

Koja je to tajna veza Lamborghinija i divljih borbenih bikova? (FOTO)

Advertisement

U okviru proslave 50 godina svog legendarnog i prvog superautomobila uopšte, Miure, nekoliko Lamborghinija je otputovalo na farmu koja im je odredila imena.

lambo-bikovi (1)

Nedugo pre lansiranja Miure 1966. na ženevskom auto salonu, osnivač kompanije Ferruccio Lamborghini, koji je i sam u horoskopu bio Bik, upoznao je vlasnika poznate španske farme za uzgajanje bikova. Zvao se Don Eduardo Miura, a svoje prezime davao je samo najžešćim bikovima na farmi.

Prilikom posete farmi, Ferruccio Lamborghini je odlučio da je upravo to prezime i njegovo značenje idealno za njegov novi sportski automobil.

lambo-bikovi (2)

Nakon toga se tradicija nastavila pa su tako gotovo svi Lamborghiniji (osim Countacha) imenovani ili po bikovima ili po mestima i predmetima koji su povezani s borbenim bikovima.

lambo-bikovi (3)

Pola veka kasnije Lamborghini Miura SV iz muzeja kompanije u Sant’Agati, u pratnji šest Huracana i Aventadora jarkih boja, učestvovalo je na epskom putovanju dužem od 600 kilometara, od Madrida do Lora del Rija u španskoj Andaluziji. Njihovo odredište je bila upravo poznata farma za uzgajanje bikova.

lambo-bikovi (4)

To je bilo najnovije Miurino putovanje povodom pedesete godišnjice ove godine, što je uključivalo učestvovanje na događajima Concours d’Elegance na Amelia Islandu, u Villi d’Este i Goodwoodu, na italijanskim turnejama održanim u junu sa dvadeset Miura iz celog sveta i u vožnji rutom kroz Alpe, isto kao i u uvodnoj sekvenci filma ‘The Italian Job’ iz 1969. godine.

Izvor: Tportal.hr

Komentari korisnika: