Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Koje marke automobila se najviše ‘guglaju’ u svijetu? Reviewed by Momizat on . Amerikanci se najviše interesuju za najveći japanski auto-brend, Rusi za auto-kompaniju iz Koreje, a Kinezi za američkog proizvođača električnih automobila, dok Amerikanci se najviše interesuju za najveći japanski auto-brend, Rusi za auto-kompaniju iz Koreje, a Kinezi za američkog proizvođača električnih automobila, dok Rating: 0

Koje marke automobila se najviše ‘guglaju’ u svijetu?

Advertisement

Amerikanci se najviše interesuju za najveći japanski auto-brend, Rusi za auto-kompaniju iz Koreje, a Kinezi za američkog proizvođača električnih automobila, dok su građani Srbije, kao i najveći broj stanovnika zapadnog Balkana, najviše zainteresovani za jednu nemačku marku automobila.

guglanje-auta

Ljubitelji automobila širom sveta u 2017. godini najviše su pretraživali na Internetu japansku Toyotu – ovu marku mesečno je u proseku guglalo 7,8 miliona ljudi.

Toyota je prva i po broju zemalja u kojima se ovaj auto-brend najviše guglao – u 57 od 171 zemlje obuhvaćene istraživanjem osiguravajuće kompanija Vejgo.

Toyota se najviše pretraživala u SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Južnoj Africi, Filipinima…

Sa druge strane, Japanci su se na Internetu najviše interesovali za BMW.

BMW se, posle Toyote, guglao u najviše zemalja na svetu – 25, dok je na trećem mestu Mercedes (prvi u 23 zemlje).

Najviše interesovanja za BMW pokazali su korisnici Interneta u Srbiji kao i u susednim zemljama: BiH, Makedoniji, Crnoj Gori i Albaniji, ali i u nekim zemljama Afrike i Azije.

Mercedes se najviše pretraživao kod kuće – u Nemačkoj, zatim u Velikoj Britaniji, ali i u mnogim afričkim državama.

U Rusiji su korisnici Interneta najviše guglali Hyundai, a u Kini – Teslu.

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: