Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kolekcionarski san: “Buba” iz 1974. sa pređenih samo 90 kilometara! (FOTO) Reviewed by Momizat on . Mnogi zaljubljenici u klasičnu Volkswagenovu "bubu" voleli bi da vide jedan ovako očuvan primerak u svojoj garaži, ali pitanje je da li je neko od njih spreman Mnogi zaljubljenici u klasičnu Volkswagenovu "bubu" voleli bi da vide jedan ovako očuvan primerak u svojoj garaži, ali pitanje je da li je neko od njih spreman Rating: 0

Kolekcionarski san: “Buba” iz 1974. sa pređenih samo 90 kilometara! (FOTO)

Advertisement

Mnogi zaljubljenici u klasičnu Volkswagenovu “bubu” voleli bi da vide jedan ovako očuvan primerak u svojoj garaži, ali pitanje je da li je neko od njih spreman da izdvoji 40 hiljada evra koliko se procenjuje da vredi ovaj automobil.

buba (1)

Izvanredno očuvana “buba” stara preko četriri decenije, sa samo 90 pređenih kilometara, biće ponuđena na prodaju 28. maja na jednoj aukciji u Danskoj. Vozilo je 1974. godine kupio jedan stariji Italijan iz Đenove, koji pre toga nikad pre nije posedovao automobil.

Ako se pitate kako to da je za 40-ak godina prešao samo 90 km, njegova priča je prilično stereotipna i podseća na viceve o preprodavcima polovnih automobila. Naime, ovaj stariji gospodin vozio je “bubu” veoma retko, i to samo nedeljom, kada bi ponekad išao u obližnju crkvu. Crkva se po svemu sudeći nalazila u komšiluku, s obzirom da je do 1978, kada je automobil poslednji put vožen, prevalio manje od sto kilometara.

buba (2)

“Buba” je nakon toga čuvana u zatvorenom prostoru, a da je automobil praktično u stanju u kakvom je bio kada je izašao iz fabrike, svedoče fotografije, ali i podatak da su na njemu originalne gume, dok sa kompleta alata koji je vlasnik dobio uz vozilo nikad nije skinuta zaštitna folija.

Aukcijska kuća koja je oglasila prodaju ovog automobila veruje da će vozilo na nadmetanju uspeti da dostigne cenu od 35-40 hiljada evra.

Foto:

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: