Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kolekcionarski san: Star 24 godine, a nikad nije vožen (FOTO) Reviewed by Momizat on . Retko koji zaljubljenik u automobile bi izdržao da četvrt veka u garaži čuva model Lancia Delta Integrale, a da ga nikad ne provoza. Ovom vlasniku to je pošlo z Retko koji zaljubljenik u automobile bi izdržao da četvrt veka u garaži čuva model Lancia Delta Integrale, a da ga nikad ne provoza. Ovom vlasniku to je pošlo z Rating: 0

Kolekcionarski san: Star 24 godine, a nikad nije vožen (FOTO)

Advertisement

Retko koji zaljubljenik u automobile bi izdržao da četvrt veka u garaži čuva model Lancia Delta Integrale, a da ga nikad ne provoza. Ovom vlasniku to je pošlo za rukom, pa se legendarni italijanski “hot hatch” prodaje na aukciji sa samo 50 pređenih km.

Lancia Delta Integrale (1)

Automobil koji je proizveden 1992. ne može se nazvati novim, ali to je najpribližniji opis vozila koje je svih ovih godina čuvano u savršenim uslovima i koje njegov prvi i do sada jedini vlasnik nikada nije vozio!

Lancia Delta Integrale (2)

Ovakav uvod bio bi sasvim dovoljan da privuče pažnju svakog ozbiljnog kolekcionara automobila, a priča bi dobija dodatnu težinu kada kada se zna da je u pitanju čuvena Lancia Delta Integrale HF Turbo Martini 5.

Lancia Delta Integrale (3)

Automobil sa prepoznatljivim “Martini” oznakama na karoseriji (poznati proizvođač pića bio je u to vreme sponzor Lancie u trkačkim takmičenjima), pripada limitiranoj seriji od 400 primeraka, a ima broj šasije 124.

Lancia Delta Integrale (4)

Ograničena serija izašla je u čast pete uzastopne pobede Lancie u Svetskom reli šampionatu (WRC), u kategoriji konstruktora.

Lancia Delta Integrale (5)

Automobil koji će 28. februara biti ponuđen na prodaju u organizaciji kuće Silverstone Auctions u Velikoj Britaniji, dolazi sa originalnom servisnom knjižicom, uputstvom za upotrebu, alatom za popravke i originalnom prodajnom fakturom.

Lancia Delta Integrale (6)

Procenjuje se da će ova retka Lancia Delat Integrale dostići prodajnu cenu između 90.000 i 110.000 funti (117.000 -143.000 evra).

Lancia Delta Integrale (7)

Vlasnik je i ranije pokušavao da proda automobil na aukciji, ali bezuspešno s obzirom da niko nije ponudio zadovoljavajuću sumu novca. Možda će ovog puta imati više sreće…

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: