Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lamborghinijeva zvijer od 2001. godine čami u garaži, a sada je vrijeme da se probudi Reviewed by Momizat on . Diablo je bio vjerojatno najbrutalniji automobil s kraja milenija, ali i prvi Lamborghini koji je vozio preko 320 km/h. Diablo je bio automobil koji je učinio m Diablo je bio vjerojatno najbrutalniji automobil s kraja milenija, ali i prvi Lamborghini koji je vozio preko 320 km/h. Diablo je bio automobil koji je učinio m Rating: 0

Lamborghinijeva zvijer od 2001. godine čami u garaži, a sada je vrijeme da se probudi

Advertisement

Diablo je bio vjerojatno najbrutalniji automobil s kraja milenija, ali i prvi Lamborghini koji je vozio preko 320 km/h.

lambo-diablo (1)

Diablo je bio automobil koji je učinio marku popularnom. Tijekom nešto više od desetljeća proizvodnje, od 1990. do 2001. godine, tvornicu je napustilo oko 2.900 primjeraka. A među njima je bilo samo 42 koji su kombinirali ono najbolje što je Lamborghini tada (i sada, rekli bi neki) mogao ponuditi.

lambo-diablo (4)

Ime mu VT 6.0 SE i predstavlja vrhunac desetgodišnjeg kontinuiranog razvoja, ali i prve doticaje sa Audijem koji je tada već bio vlasnik. Kombinira pogon na sve kotače sa modela VT, ali i moćniji motor sa GT izvedbe, 6.0 V12 sa preko 558 KS. Kao što smo rekli, proizvedeno je 42 primjerka, po 21 u Oro Elios zlatnoj boji i isto toliko u Marrone Eklipsis smeđoj nijansi. Ovaj primjerak spada u red ovih drugih kao ukupno 40. po redu, sa kompatibilnom smeđom kožom u kabini, ali i tada posljednjom generacijom DVD navigacije.

lambo-diablo (3)

Međutim, ono po čemu je ovaj primjerak poseban je besprijekorno stanje. Pomalo tužno, no ovaj automobil cestu praktički nije vidio, već je životni vijek proveo u mraku klimatiziranih garaža svojih vlasnika.

lambo-diablo (5)

U međuvremenu je nakupio tek 22,5 km. Da, nije pravopisna greška, zaista je prosječno vozio godišnje nešto više od tisuću metara.

lambo-diablo (6)

Automobil je sada opet promijenio vlasnika, i to uz iznos kojem se nitko nije nadao. Postigao je cijenu od impresivnih 412.000 USD. Mi se nadamo kako će proslavom svojeg 18. rođendana ovaj prelijepi primjerak konačno izaći na cestu.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: