Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Milica Tikić i dalje je najbrža drifterica Balkana (FOTO) Reviewed by Momizat on . Kad smo prije točno godinu dana Milicu Tikić proglasili najbržom driftericom Balkana nismo pogriješili, jer ova dama i dalje niže uspjehe te je na natjecanjima Kad smo prije točno godinu dana Milicu Tikić proglasili najbržom driftericom Balkana nismo pogriješili, jer ova dama i dalje niže uspjehe te je na natjecanjima Rating: 0

Milica Tikić i dalje je najbrža drifterica Balkana (FOTO)

Advertisement

Kad smo prije točno godinu dana Milicu Tikić proglasili najbržom driftericom Balkana nismo pogriješili, jer ova dama i dalje niže uspjehe te je na natjecanjima u driftu nerijetko brža od svojih muških kolega.

milica-tikic1-635x317

Za razliku od 99 posto djevojaka koje imaju neke druge interese Milica Tikić ističe se sportom koji se može smatrati prvenstveno muškim. Naime, ova hrabra i vrijedna djevojka vrlo spretno barata ozbiljnim natjecateljskim automobilom. Obzirom da je veliki BMW fan ne čudi da su oba njezina natjecateljska automobila dosad bila proizvod bavarskog proizvođača.

milica-tikic6

milica-tikic5

Rođena je u Vršcu 1992. godine, gdje i danas živi s obitelji, pa je članica Auto Moto Kluba WRRT iz Vršca, SDC i Tuningslavia. Automobili i vožnja oduvijek su je privlačili pa nitko nije bio sretniji od nje kad ju je s 11 godina otac naučio voziti. Od tada pa do danas automobili su joj opsesija. Profesionalna karijera krenula je nakon što je skupila dovoljno samopouzdanja i hrabrosti. Ljubav prema vožnji i adrenalin koji donose utrke u driftu Milicu uvijek tjeraju naprijed.

milica-tikic8

Obzirom da nema gdje trenirati svo je iskustvo je skupljala direktno na utrkama, a sad je već na zavidnoj razini pa joj nije problem utrkivati se rame uz rame s starijim i iskusnijim kolegama. Milica Tikić s drift karijerom krenula je za volanom BMW-a E36 Compact u jedinstvenoj Pink boji, no on je bio dovoljan tek za početak. Za ozbiljnije rezultate trebao joj je snažniji automobil.

milica-tikic9

Pretprošle je godine kupila BMW Serije 3 od Igora Stevanovića, koji je s njim osvojio natjecanje SDC. Milici je novi automobil dobro legao, što je vidljivo i po sve boljim rezultatima. No, to nije čudno obzirom da se pod haubom nalazi motor 4.4 V8 s oko 300 KS, a Milica Tikić ne odbacuje niti mogućnost da će u budućnosti posegnuti za turbopunjačem. Ali, to iziskuje velika novčana ulaganja, a sponzora nema, nego sve financira samostalno, uz pomoć obitelji i prijatelja.

milica-tikic2

milica-tikic3

Upravo zbog nedostatka sponzora nastupa isključivo u prvenstvu SDC (Serbian Drift Championship), ali se nada kako će joj se jednog dana ispuniti želja da se otisne u inozemstvo i demonstrira svoje umijeće na prestižnom ženskom drift natjecanju Queen of Europe.

milica-tikic7

I dalje ćemo pratiti Milicu i redovito Vas izvještavati o rezultatima, jer najbrža drifterica Balkana itekako to zaslužuje.

Izvor: autopress.hr

Komentari korisnika: