Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nakon 5 godina rada, spojili Mercedese 190E i C63 AMG (FOTO) Reviewed by Momizat on . Nesvakidašnji projekat dolazi iz SAD-a. U američkoj saveznoj državi Virdžiniji tjuning kuća Piper Motorsport je odlučila da napravi model koji će kombinovati no Nesvakidašnji projekat dolazi iz SAD-a. U američkoj saveznoj državi Virdžiniji tjuning kuća Piper Motorsport je odlučila da napravi model koji će kombinovati no Rating: 0

Nakon 5 godina rada, spojili Mercedese 190E i C63 AMG (FOTO)

Advertisement

Nesvakidašnji projekat dolazi iz SAD-a. U američkoj saveznoj državi Virdžiniji tjuning kuća Piper Motorsport je odlučila da napravi model koji će kombinovati novi Mercedes C63 AMG i kultni 190 E iz osamdesetih godina.

piper 1

Reč je o jednom od najluđih projekata za koji im je trebalo čak pet godina!

piper 111

Plan je bio sledeći: delove karoserije Mercedesa 190E spojiti na novi C63 AMG (doduše, sada više i nije novi – reč je o prošloj generaciji AMG sportiste).

piper 11

Pritom je naravno ostavljen AMG-ov motor, a oslanjanje, kočnice, točkovi i elektronika su takođe s C63 AMG-a.

piper 10

U Piper Motorsportu su objasnili i kako je izgledao celi proces. Tako je za početak deo komponenti s C63 AMG-a “isečen”, a međuosovinsko rastojanje je moralo da bude smanjeno kako bi karoserija sa 190E “stala” na podvozje. Bilo je potrebno napraviti i dodatne modifikacije kako bi motor stao pod poklopac.

Izvor: Jutranji.hr

Komentari korisnika: