Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Po ključu se auto poznaje (FOTO) Reviewed by Momizat on . Automobilski ključevi odavno više nisu samo grubo parče metala kojim otključavamo vozilo i pokrećemo motor. Neki od njih su prava umetnička dela. Ključevi savre Automobilski ključevi odavno više nisu samo grubo parče metala kojim otključavamo vozilo i pokrećemo motor. Neki od njih su prava umetnička dela. Ključevi savre Rating: 0

Po ključu se auto poznaje (FOTO)

Advertisement

Automobilski ključevi odavno više nisu samo grubo parče metala kojim otključavamo vozilo i pokrećemo motor. Neki od njih su prava umetnička dela.

auto-kljucevi (1)

Ključevi savremenih automobila sadrže elektroniku za daljinsko i beskontaktno otključavanje centralne brave i deaktiviranje alarma, a mnogi više i nemaju metalni deo zbog koga ovaj predmet i nazivamo ključem.

Nekada je najvažniji detalj na ključu bio privezak. Osim što je služio da se ključevi ne izgube, zahvaljujući privesku mogli ste da vidite ko vozi kakav automobil, što je vlasnicima luksuznih modela naročito imponovalo.

Sa napretkom tehnologije, privesci se manje koriste, ali se zato proizvođači automobila trude da naprave što atraktivnije ključeve. U tome kao i uvek prednjače kompanije koje proizvode luksuzne i sportske automobile.

Pogledajte kako izgledaju neki od najinteresantnijih automobilskih ključeva.

Aston Martin

auto-kljucevi (2)

Možda će neko reći da su Englezi otišli predaleko sa ovim “ključem” izrađenim od materijala koji se zove safirni kristal. Ali, složićete se, automobil koji je zvanično prevozno sredstvo Džejmsa Bonda mora da ima i izuzetan ključ, čija će zamena, ako se izgubi, vlasnika koštati 2.000 evra.

BMW

auto-kljucevi (3)

Bavarski proizvođač premijum automobila pravi neke od naspektakularnijih savremenih ključeva koji zahvaljujući ekranu osetljivom na dodir sve više liče na smartfon uređaje. Ovaj ključ prvi pute je predstavljen na hibridnom sportskom modelu i8, a dostupan je i u luksuznoj limuzini Serije 7.

Koenigsegg

auto-kljucevi (4)

Sa reputacijom proizvođača nekih od najbržih i najspektakularnijih supersportskih modela na svetu, švedski Koenigsegg neće razočarati kupce ni ovim prelepim ključem u obliku ambelma kompanije.

Nissan 300ZX

auto-kljucevi (5)

Iako se ne proizvodi preko deceniju i po, Nissanov sportski model ušao je na ovu listu zahvaljujući nesvakidašnjem ključu izrađenom od titanijuma, čije se replike i danas na Internetu prodaju za pedesetak evra.

Pagani

auto-kljucevi (6)

Italijanski proizvođač superautomobila dosetio se da ključ modela Huayra napravi u obliku mini replike ovog vozila. Izrađen od iste vrste aliminijuma od koje je napravljen i točak automobila, ključ sadrži i USB fleš disk.

Porsche

auto-kljucevi (7)

Porsche je u svom ključu spojio lepo i korisno. Svi neophodni dugmići su tu, a slično kao kod Paganija, ključ ima formu sporskog automobila. Kabriolet verzije imaju i dugme za spuštanje pokretnog krova.

Tesla

auto-kljucevi (8)

Uz luksuzni električni Model S, Tesla Motors takođe isporučuje ključ koji je dizajniran u obliku automobila. Ništa manje nismo ni očekivali od kompanije koja je napravila bum na tržištu automobila sa električnim pogonom.

Koji je vaš favorit među ovim neobičnim automobilskim ključevima?

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: