Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

PROMJENE KOJE SE NEĆE SVIDJETI VOZAČIMA: Uskoro kola starija od 5 godina neće moći… Reviewed by Momizat on . Od 2020. godine će zakon biti još strožiji tako da će radnim danima u grad biti dozvoljen ulazak samo automobilima registrovanim nakon 2011. godine. U Parizu že Od 2020. godine će zakon biti još strožiji tako da će radnim danima u grad biti dozvoljen ulazak samo automobilima registrovanim nakon 2011. godine. U Parizu že Rating: 0

PROMJENE KOJE SE NEĆE SVIDJETI VOZAČIMA: Uskoro kola starija od 5 godina neće moći…

Advertisement

Od 2020. godine će zakon biti još strožiji tako da će radnim danima u grad biti dozvoljen ulazak samo automobilima registrovanim nakon 2011. godine.

automobili

U Parizu žele da smanje zagađenje pa su krenule koracima holandskih i nemačkih vlasti zabranjujući korišćenje automobila starih 20 godina. U Parizu je zabranjeno korišćenje automobila koji su prvi put registrovani pre 1997. godine. Vlasnicima je dozvoljeno da voze svoje automobile samo vikendom.

Od 2020. godine će zakon biti još strožiji tako da će radnim danima u grad biti dozvoljen ulazak samo automobilima registrovanim nakon 2011. godine. U Parizu je zabranjena vožnja autobusa starijih od 15 godina. Ljubitelji klasičnih automobila će takođe moći da voze svoje ljubimce vikendom, kada je promet ređi.

Francuski portal Le Monde piše da ovaj zakon obuhvata 10 odsto svih vozila u Parizu. Svi drugi automobili će biti svrstani u šest kategorija zavisno od godine proizvodnje i standardima emisije štetnih gasova. Vozila proizvedenja pre 1997. godine će biti svrstana u sedmu kategoriju pa neće moći da se koriste radnim danima.

Električni automobili i automobili na gorive ćelije vodonika se smatraju ekološki najprihvatljivijim i biće smešteni u prvu klasu. Novi zakon se odnosi i na motocikle tako da u Grad svjetlosti ne mogu ulaziti oni koji su proizvedeni prije 1. juna 1999. godine.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari korisnika: