Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Sam svoj majstor: Od Peugeota 406 Coupe napravio Ferrari 550 Maranello (FOTO) Reviewed by Momizat on . Automobili marke Ferrari su prilično skupi i nedostupni običnim smrtnicima. Takvi, ako žele da sednu za upravljač Ferrarija, mogu i sami da naprave repliku 'pro Automobili marke Ferrari su prilično skupi i nedostupni običnim smrtnicima. Takvi, ako žele da sednu za upravljač Ferrarija, mogu i sami da naprave repliku 'pro Rating: 0

Sam svoj majstor: Od Peugeota 406 Coupe napravio Ferrari 550 Maranello (FOTO)

Advertisement

Automobili marke Ferrari su prilično skupi i nedostupni običnim smrtnicima. Takvi, ako žele da sednu za upravljač Ferrarija, mogu i sami da naprave repliku ‘propetog konjića’.

ferugeot 1

Sam napraviti repliku Ferrari!? Nije nemoguće, ako je suditi po remek-delu izvesnog Čeha.

Češki “sâm svoj majstor” je sanjao Ferrari 550 Maranello, a kako sebi nije mogao da priušti sjajni sportski automobil s 12-cilindričnim motorom, odlučio je da ga napravi sam.

ferugeot 11

A kao bazu je uzeo Peugeot 406 Coupe. Izbor nije slučajan, jer je oba automobila dizajnirao Pininfarina.

Prednji i zadnji deo Peugeota 406 Coupe je zamenio elementima Ferrarija 550 Maranello, kao i točkove. U unutrašnjosti je ugradio volan “konjića” i nastao je čudni mešanac koji je već dobio odgovarajući nadimak – Ferugeot!

ferugeot 1111

Za pogon koristi najjaču motorizaciju 406 Coupea – 3,0 litarski V6 benzinac snage 207 “konja”.

ferugeot 111

Ovih dana je Ferugeot ponuđen u oglasima za 50.000 čeških kruna (manje od 2.000 evra), a ovako niska cena se objašnjava time što je replika Ferrarija, nažalost, preživela udes.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Komentari korisnika: