Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Sve o akumulatorima – osnovne informacije i korisni savjeti! Reviewed by Momizat on . Akumulator je često zanemarena tema prilikom razgovora o automobilima iako zbog različitih tipova i namjena zaslužuje puno veću pozornost. Kako nam se bliži zim Akumulator je često zanemarena tema prilikom razgovora o automobilima iako zbog različitih tipova i namjena zaslužuje puno veću pozornost. Kako nam se bliži zim Rating: 0

Sve o akumulatorima – osnovne informacije i korisni savjeti!

Advertisement

Akumulator je često zanemarena tema prilikom razgovora o automobilima iako zbog različitih tipova i namjena zaslužuje puno veću pozornost.

Akumulator-prazan-akumulator-paljenje-na-kleme-kablove

Kako nam se bliži zima pravo je vrijeme da se pozabavimo osnovnim pitanjima vezanim uz akumulator, a tu će nam pomoći ovih par videa koje je pripremio Bosch, kao jedan od najpoznatijih proizvođača akumulatora. U sljedećih 5 koraka objašnjene su teme poput pokretanja automobila “klemama”, recikliranja akumulatora, pronalaženja pravog modela akumulatora za vaš automobil te druge.

Kako upaliti auto na kablove?

Ako nemate dovoljno vremena za često dugotrajno punjenje akumulatora, najbrža solucija je pronaći prijatelja s drugim automobilom i takozvanim „klemamama“.

Kako odabrati odgovarajući akumulator?

Ovisno o količini električnih sustava u vašem automobilu potrebno je odabrati odgovarajući model akumulatora. Ako tome dodamo i Start-Stop sustav preostaje vam samo jedna opcija

Kako zamijeniti akumulator na pravilan način?

Kod novih automobila zamjena akumulatora nije više jednostavna koliko je nekad bila te je najpametnije posjetiti stručnjaka, ali ako vaš automobil ne spada u tu skupinu možete se poslužiti ovim videom.

Kako pravilno čuvati akumulator?

Kako ne bismo skratili životni vijek akumulatora potrebno ga je čuvati na, za njega odgovarajućim uvjetima.

Što učiniti sa starim akumulatorima?

Stari akumulatori su velika opasnost za okoliš, a recikliranjem istih održavamo cijenu istih u prihvatljivim razmjerima.

Izvor: automobili.hr

Komentari korisnika: