Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Uhićen jer je “ukrao” svoj auto, a sad će dobiti milijunsku odštetu Reviewed by Momizat on . Policijska ophodnja je uhapsila “kradljivca” za kojeg se naknadno utvrdilo da je vlasnik vozila. Tužio ih je i sad će dobiti nemalu odštetu. Naime, 2015. godine Policijska ophodnja je uhapsila “kradljivca” za kojeg se naknadno utvrdilo da je vlasnik vozila. Tužio ih je i sad će dobiti nemalu odštetu. Naime, 2015. godine Rating: 0

Uhićen jer je “ukrao” svoj auto, a sad će dobiti milijunsku odštetu

Advertisement

Policijska ophodnja je uhapsila “kradljivca” za kojeg se naknadno utvrdilo da je vlasnik vozila. Tužio ih je i sad će dobiti nemalu odštetu.

kradjaauta (1)

Naime, 2015. godine policijska ophodnja zaprimila je poziv uznemirene žene koja je svjedočila navodnoj krađi vozila. Vidjela je čovjeka koji pokušava vratiti na auto otpadnuti dio i odmah pomislila kako se radi o lopovu. Policija je ubrzo stigla na mjesto navodne krađe i uhitila vozača, a postupak je najblaže rečeno dosta grubo odrađen. Naknadno se utvrdilo da je to bio 25-godišnji doktorand Lawrence Crosby koji je i vlasnik automobila.

kradjaauta (2)

Crosby je odlučio pretrpljenu neugodnost naplatiti pa je angažirao odvjetnika i tužio gradske vlasti. Nakon nekoliko godina rasprava, uspjeli su se nagoditi te će Crosbyju biti isplaćena odšteta u iznosu od 1,25 milijuna dolara.

Crosby je u međuvremenu stekao titulu doktora znanosti, a medijima je poručio da se nada da će ovaj incident pomoći u rasvjetljavanju činjenice da i dalje podsvjesno postoji stereotip na rasnoj osnovi. Naime, Crosby je uvjeren da su i žena i policija sumnjali da je on kradljivac zbog njegove boje kože, a i tvrdio je kako su ga policajci pretukli pri uhićenju. Snimku uhićenja možete vidjeti u nastavku.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: