Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

UNIKAT U BESPRIJEKORNOM STANJU: Na prodaju Mercedes SL shooting brake (FOTO) Reviewed by Momizat on . Mercedes SL s kraja 1970-tih je traženi klasik, ali njegovo shooting brake izdanje je prilika koja se ne propušta. Posebno kada nema donjeg limita na cenu, pa ć Mercedes SL s kraja 1970-tih je traženi klasik, ali njegovo shooting brake izdanje je prilika koja se ne propušta. Posebno kada nema donjeg limita na cenu, pa ć Rating: 0

UNIKAT U BESPRIJEKORNOM STANJU: Na prodaju Mercedes SL shooting brake (FOTO)

Advertisement

Mercedes SL s kraja 1970-tih je traženi klasik, ali njegovo shooting brake izdanje je prilika koja se ne propušta.

mercedes sl 3

Posebno kada nema donjeg limita na cenu, pa će ovaj automobil na aukciji sigurno pronaći vlasnika, i to po ceni od oko 10.000 USD. Zvuči kao prilika života za sve kolekcionare jer je automobil pravi unikat i još u besprekornom stanju.

164189-mercedes sl 2

Radi se o ručnom radu aktuelnog vlasnika koji je Mercedesov klasik modifikovao u trovratni karavan. Uprkos iskustvu od skoro četiri decenije u karoserijskim preradama za ovu mu je trebalo više od dve godine. Osim novih elemenata i korektno dimenzionisane nadogradnje, automobil je ponovo lakiran, a mehanika obnovljena. Tome svedoči i račun od 4.500 USD za delove.

164192-mercedes sl 333

Enterijer je u besprekornom stanju, a jedini neoriginalni delovi su sedišta i Nardijev upravljač. Presvučena kožom i električno upravljana, pozajmljena su s Lexusove limuzine. Pod prtljažnika je ravan, a da bi to postigao vlasnik je stavio novi rezervoar goriva, i to u prostor za rezervni točak.

mercedes sl 33

Automobil u celosti izgleda odlično, a jedini detalj koji bi mnogi vratili u originalno stanje su točkovi. 18-inčni točkovi su jednostavno preveliki i ne uklapaju se u bezvremensku Mercedesovu formu.

mercedes sl 3333

Budućem vlasniku treba napomenutiu da tempomat, radio i klima još uvek nisu u funkciji, ali i da moćni V8 sa 230.000 odrađenih kilometara zvuči odlično.

Izvor: Index.hr

Komentari korisnika: