Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vozio 270 km/h na putu gdje je dozvoljeno 80 Reviewed by Momizat on . Mladić iz Norveške priveden je nakon što je snimak svoje vožnje postavio na društvene mreže. Norveška policija saopštila je da je identifikovala i pronašla tine Mladić iz Norveške priveden je nakon što je snimak svoje vožnje postavio na društvene mreže. Norveška policija saopštila je da je identifikovala i pronašla tine Rating: 0

Vozio 270 km/h na putu gdje je dozvoljeno 80

Advertisement

Mladić iz Norveške priveden je nakon što je snimak svoje vožnje postavio na društvene mreže.

autopute

Norveška policija saopštila je da je identifikovala i pronašla tinejdžera koji je, prema njihovim rečima, postavio rekord u prekoračenju brzine na putevima u toj zemlji.

Ovaj mladić vozio je automobil na severu Norveške brzinom između 250 i 270 km/h, na deonici gde je dozvoljeno svega 80 km/h. Tinejdžer je pritom snimao vožnju mobilnim telefonom, kako bi se svojim “podvigom” pohvalio na društvenim mrežama.

Policija navodi da je ispitala vozača, kojeg je identifikovala na osnovu snimka sa Interneta, i da će video biti jedan od dokaza u postupku protiv njega, prenosi norveški NRK.

Vožnja brzinom od 270 na sat, na putu gde je ograničenje 80, smatra se krivičnim delom za koje je predviđena čak i zatvorska kazna, kažu u policiji i dodaju da bi ona mogla biti i veća od zakonom propisane ukoliko postoje otežavajuće okolnosti po okrivljenog. Otežavajuća okolnost bi, u ovom slučaju, moglo biti eventualno otkriće sličnih dela koje je mladić ranije počinio.

Lokalni šef saobraćajne policije, Geir Marthinsen, izjavio je da je opasnost od tako brze vožnje na javnom putu toliko očita da je ne treba posebno nagalašavati.

On je pohvalio pripadnike lokalne policije za brzo i efikasno delovanje u pronalaženju krivca, naglasivši kako je njihova pravovremena intervencija možda sačuvala nečije živote.

Na Fejsbuk stranici NRK vest je naišla na podeljene komentare. Dok su neki čestitali vozaču na novom brzinskom rekordu na norveškim saobraćajnicama, drugi su se u neverici pitali kako je uopšte moguće da neko vozi tako brzo s obzirom da je u pitanju planinski put, a treći su uzaludno tražili link kako bi odgledali video snimak vožnje.

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: