Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Zašto je godina proizvodnje drugačija od godine modela? Reviewed by Momizat on . Nalazimo se na prelazu između septembra i oktobra 2018., ali u salonima su uveliko modeli za 2019. godinu. Neke kompanije su otišle toliko daleko da već predsta Nalazimo se na prelazu između septembra i oktobra 2018., ali u salonima su uveliko modeli za 2019. godinu. Neke kompanije su otišle toliko daleko da već predsta Rating: 0

Zašto je godina proizvodnje drugačija od godine modela?

Advertisement

Nalazimo se na prelazu između septembra i oktobra 2018., ali u salonima su uveliko modeli za 2019. godinu. Neke kompanije su otišle toliko daleko da već predstavljaju i modele i za 2020. pa i za 2021. godinu, što zbunjuje mnoge kojima nije jasno kako takav trend opstaje.

auta-godina-proizvodnje

Ako pogledamo situaciju, u većini država automobil se vodi pod godinom kada je proizveden, ali ne i u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je dovoljno da se proizvodnja obavi posle prvog januara i može da se vodi kao model za sledeću godinu. Ali zašto je tako i ko je započeo takav trend?

Takav način poslovanja je prvi put korišćen u modnoj industriji kada bi u jesen stigla ponuda za sledeću sezonu. U automobilskoj industriji General Motors (GM) je ponudio sličan trend tokom 1920-ih godina na ideju njegovog predsednika Alfreda Slouna, koji je smatrao da kupci ne žele da čekaju dodatna dva meseca za nove proizvode pa su Chevrolet, Oakland/Pontiac, Oldsmobile, Buick i Cadillac za 1928. godinu dočekali kupce već u oktobru 1927. godine. Sloun je takođe znao da bi kupovina novog automobila bila odlična nagrada za novu godinu, ali i da seljaci uglavnom prodaju svoje usebe u jesen što im u istom periodu ostavlja najviše novca na trošenje.

Naravno, to nisu bili jedini razlozi. Tokom ranih godina automobilske industrije američke severne savezne države su imale problem sa osvetljenjem i grejanjem u fabrikama tokom zimskih meseci, pa se proizvodnja uglavnom odvijala tokom leta. To znači da bi saloni već u jesen imali veliki broj neprodatih vozila kojih su se želeli rešiti što pre.

Posle Drugog svetsog rata, američka automobilska industrija je izabrala 1. oktobar kao dan kada pristižu modeli za sledeću godinu. Ovaj detalj je bio veoma bitan, pošto se u navedenom periodu stil menjao gotovo svake godine i automobili bi bili poslati u salone prekriveni i maskirani da javnost ne sazna ranije o čemu je reč. U vreme kada internet nije postojao za šire narodne mase jedini način da javnost sazna kako njihov ljubimac izgleda je da posete salone. GM je promenio i ovaj trend kada je noć pre nego što je trebalo da debituju modeli za 1965. godinu, pustio reklamu tokom popularne serije „Bonanza“ i na taj način dobio prednost nad konkurencijom.

Od tada mnogo toga se promenilo. Dostupnost medija širim narodnim masama je označilo da automobili bivaju predstavljeni i nekoliko godina pre nego što njihova serijska proizvodnja startuje. Na taj način kompanije su u stanju da analiziraju kako su koncepti primljeni od strane potencijalnih kupaca i koje karakteristike treba promeniti. Na kraju dana, automobili koji su proizvedeni i do godinu dana razlike u poređenju sa njihovom godinom modela su uglavnom oni koji su potpuno novi, ali jedini način da budete sigurni je da pogledate i analizirate VIN broj.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: