Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Zvijer Donalda Trampa Reviewed by Momizat on . Naravno, limuzina je u pitanju, mi se ne bavimo ljubavnim aferama, koje nisu bile strane pojedinim američkim predsednicima u prošlosti. Čekanju je kraj, nova li Naravno, limuzina je u pitanju, mi se ne bavimo ljubavnim aferama, koje nisu bile strane pojedinim američkim predsednicima u prošlosti. Čekanju je kraj, nova li Rating: 0

Zvijer Donalda Trampa

Advertisement

Naravno, limuzina je u pitanju, mi se ne bavimo ljubavnim aferama, koje nisu bile strane pojedinim američkim predsednicima u prošlosti. Čekanju je kraj, nova limuzina američkog predsednika Donalda Trampa se konačno pojavila u javnosti. Poznata kao „The Beast“ (Zver), limuzina je nastavila tradiciju koja je nalagala da za razvoj bude zadužen General Motors, a saradnja traje još od ranih 1990-ih godina.

trump-zvijer (1)

Pošto je Zver razvijena u velikoj tajnosti detalja gotovo i nema, ali se pretpostavlja da ni ovaj put nije reč o pravom Cadillacu. Slično kao i kod prethodne Zveri koju je General Motors razvio za prethodnog predsednika Baraka Obamu, limuzina je zasnovana na GMC TopKick pikapu i teška je oko sedam tona.

Prednji deo je inspirisan trenutnim modelima Cadillaca kao što su CT6 i XTS, ali se čini da su farovi preuzeti direktno sa Escalade terenca. Zadnji deo je sličan novom CTS-u. U realnosti ceo automobil deluje daleko veće nego bilo koje serijsko vozilo na ulicama, ali se General Motors odlučio zadržati mnoge tradicionalne linije u želju da ne privlači veliku pažnju.

trump-zvijer (2)

Nepoznati je koji motor pokreće Zver, a u prošlosti se predpostavljalo da je reč o 8,1-litarskom V8 benzincu koji je mogao da dostigne maksimanu brzinu od svega 100 km/h i pri tom kombinuje potrošnju oko 60 litara na 100 kilometara.

Međutim, ove informacije nikada nisu potvrđene pošto je reč o velikoj tajnosti. Nagađa se da limuzina ima i sistem protiv požara, visoke bezbednosne mere u slučaju raketnog napada, zapečećenu ventilaciju kabine i maksimalnu opremu za pružanje prve pomoći. Pretpostavićemo da Zver nije jedina limuzina i da ih ima nekoliko, a prva od njih je viđena prošlog vikenda u Njujorku.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: