Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

2015 Mercedes S klase Coupe koristiće isključivo V8 i V12 motore Reviewed by Momizat on . Očekivanog dolaska u prodaju na proleće a nakon premijere u Ženevi početkom marta, nova, C217 generacija Mercedesove perjanice kada su kupe automobili u pitanju Očekivanog dolaska u prodaju na proleće a nakon premijere u Ženevi početkom marta, nova, C217 generacija Mercedesove perjanice kada su kupe automobili u pitanju Rating: 0

2015 Mercedes S klase Coupe koristiće isključivo V8 i V12 motore

Advertisement

Očekivanog dolaska u prodaju na proleće a nakon premijere u Ženevi početkom marta, nova, C217 generacija Mercedesove perjanice kada su kupe automobili u pitanju, 2015 S klasa Coupe, nastoji da ostane najprestižniji predstavnik u segmentu kojem pripada. Zapravo, ukoliko on i ima konkurente u segmentu.

2015-CONCEPT-S-CLASS-COUPE-FUTUREMODELS-GALLERY-011-GOE-D

 

Kako bilo, Mercedes namerava da u potpunosti ignoriše trend downsizinga kada je S Coupe u pitanju i pod njegovu haubu smesti isključivo twin turbo V8 i V12 agregate s vrha ponude limuzine. Kako bi adekvatnije preneo svu rasploživu snagu performantnih jedinica, S Coupe raspolagaće i 4Matic integralnim pgonom, pored osnovnog zadnjeg.

2015-CONCEPT-S-CLASS-COUPE-FUTUREMODELS-GALLERY-009-GOE-D

 

Prevedeno u brojke, naslednik dosadašnjeg CL kupea će dolaziti u oznakama S500 Coupe, S00 Coupe, S63 AMG Coupe i S65 AMG Coupe, čime će nastaviti dosadašnju tradiciju kada su najreprezentativniji dvovratni Mercedes modeli u pitanju.

2015-CONCEPT-S-CLASS-COUPE-FUTUREMODELS-GALLERY-010-GOI-D

 

Kako će koristiti W222 osnovu iz S klase limuzine, pogonske jedinice će isporučivati i identični nivo snage kao u limuzini. Tako će u baznoj verziji dolaziti sa 455 ks i 700 Nm obrtnog momenta, dok bi u najsnažnijoj dobio oko 630 ks i preko 1.000 Nm obrtnog momenta ali elektronski ograničenog da ne bi izdrobio sistem prenosa.

Naravno, i cenovno pozicioniranje biće nešto iznad limuzine.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: