Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW zainteresovan za kupovinu Hondine fabrike u britanskom Swindonu Reviewed by Momizat on . Britanski mediji pišu da je nemački BMW navodno zainteresovan da preuzme Hondinu fabriku u britanskom Swindonu. Honda će u Swindonu prestati sa proizvodnjom 202 Britanski mediji pišu da je nemački BMW navodno zainteresovan da preuzme Hondinu fabriku u britanskom Swindonu. Honda će u Swindonu prestati sa proizvodnjom 202 Rating: 0

BMW zainteresovan za kupovinu Hondine fabrike u britanskom Swindonu

Advertisement

Britanski mediji pišu da je nemački BMW navodno zainteresovan da preuzme Hondinu fabriku u britanskom Swindonu.

honda-fabrika

Honda će u Swindonu prestati sa proizvodnjom 2021. godine, kada bi to postrojenje mogao da preuzme BMW (ako posao između dve strane zaista bude sklopljen).

BMW bi Swindon fabriku trebalo da iskoristi za proizvodnju modela na UKL platformi sa prednjim pogonom, pre svega za model X1, pa možda i za novu Seriju 1.

Aktuelni BMW X1 zauzima čak 13 odsto ukupne globalne prodaje nemačke marke, a i ostali modeli na UKL platformi su izuzetno popularni (BMW Group je naime samo prošle godine prodao 687.000 vozila koja koriste UKL platformu).

Imajući u vidu da uskoro stiže i nova Serija 1 sa prednjim pogonom (za koju se takođe očekuje da će biti veoma popularna) kao i da postojeća BMW fabrika u britankom Oxfordu radi punim kapacitetom (pravi MINI modele), BMW bi onda Hondinu fabriku Swindon trebalo da iskoristi za proizvodnju modela sa UKL platformom.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: