Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Prvi primerak nove Toyote Supre izašao iz pogona Magna Steyra u Austriji Reviewed by Momizat on . Prvi primerak nove Supre izašao je iz pogona kompanije Magna Steyr u Austriji, koja uslužno proizvodi ovaj sportski automobil za Toyotu. Automobil koji je prvi Prvi primerak nove Supre izašao je iz pogona kompanije Magna Steyr u Austriji, koja uslužno proizvodi ovaj sportski automobil za Toyotu. Automobil koji je prvi Rating: 0

Prvi primerak nove Toyote Supre izašao iz pogona Magna Steyra u Austriji

Advertisement

Prvi primerak nove Supre izašao je iz pogona kompanije Magna Steyr u Austriji, koja uslužno proizvodi ovaj sportski automobil za Toyotu.

toyota supra graz

Automobil koji je prvi napustio fabričku traku je jedinstveni primerak ofarban u specijalnu mat sivu boju, sa crvenim kućištima retrovizora i mat crnim alu felnama. Unikatna Supra ima enterijer u crvenoj nijansi, kao i potpis predsednika japanske kompanije, Akia Tojode, a numerisana je brojem 20201, koji označava prvi primerak modela za 2020. godinu.

Jedinstvena Supra unapred je prodata na aukciji za čak 1,9 miliona evra, što je 40-ak puta više od regularne cene “običnog” primerka tog modela. Ipak, ovako visoku cenu opravdava buduća kolekcionarska vrednost vozila.

Nova generacija Toyote Supre ispod haube ima 6-cilindarski 3.0 litarski turbo benzinac razvijen u BMW-u. Ovaj agregat u Supri proizvodi 340 ks i 495 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je 50-ak “konja” manje u poređenju sa BMW-om Z4 M40i. Motor je povezan sa 8-brzinskim automatskim menjačem (snaga se prenosi na zadnje točkove) zahvaljujući kome Supra ubrzava od 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h) za 4,1 s. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.

Inače, u Japanu će biti dostupna i slabija verzija opremljena četvorocilindarskim 2.0 turbo benzincem sa dve opcije snage, 197 ks i 258 ks.

Izvor: B92.net

Komentari korisnika: