Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Alfa najavljuje još snažniju Giuliettu Reviewed by Momizat on . Sa trenutno dva i po serijska primjerka u prodaji (MiTo, Giulietta i 4C ograničene serije), Alfa Romeo ne može da se pohvali zavidnom ponudom modela, kao ni pro Sa trenutno dva i po serijska primjerka u prodaji (MiTo, Giulietta i 4C ograničene serije), Alfa Romeo ne može da se pohvali zavidnom ponudom modela, kao ni pro Rating: 0

Alfa najavljuje još snažniju Giuliettu

Advertisement

Sa trenutno dva i po serijska primjerka u prodaji (MiTo, Giulietta i 4C ograničene serije), Alfa Romeo ne može da se pohvali zavidnom ponudom modela, kao ni prodajnim brojkama, No, ove godine bi sve to trebalo da se promjeni a u to ime će postojeći modeli dobiti dodatni potisak kako bi podigli potrebnu euforiju oko brenda.

Alfa-Romeo-Giulietta-5

 

Mada je prošle godine prošla kroz neznatno osvježavanje, tu nije kraj za novitete vezano za 4 godine staru Giuliettu hatchback C segmenta. Naime, izvještaji navode da italijanska kompanija priprema do sada najsnažniju verziju kompakta.

Pod poznatim nazivom Giulietta Quadrifoglio, hothatch za pogon koristi legendarni 1750 TBi turbo benzinski agregat sa 240 ks i 350 Nm obrtnog momenta. Zapravo, radi se o blagom podizanju snage za 5 ks i 10 Nm tako da se u performansama i neće osjetiti preveliki napredak.

Ista jedinica već pokreće i super-lagani 4C sportski kupe. U hatchbacku jedinica će biti uparena sa šestostepenom TCT transmisijom sa duplom spojnicom i prenosom snage na prednje točkove, čime obezbjeđuje ubrzanje od 6,5 sekundi i maksimalnih 242 km/h.

Alfa-Romeo-Giulietta-1

 

Sa kozmetičke strane se očekuju nešto agresivnji body-kit sa izraženijim branicima na oba kraja karoserije, nižim pragovima i većim točkovima već poznatim sa Quadrifoglio Verde verzije Giuliette. U kabini se očekuje obilje kože, unikatni, modelu specifični trim i Chryslerov UConnect infotainment sistem kontrolisan putem touchscreen displeja na centralnoj konzoli.

Novu Giuliettu Quadrifoglio možemo očekivati već u Ženevi početkom marta.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: