Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Alfa Romeo gasi proizvodnju 4C Coupea Reviewed by Momizat on . Svemu lijepom dođe kraj, pa tako i Alfinom atraktivnom kupeu 4C Talijani su navodno odlučili s koncem 2018 prekinuti proizvodnju, a u prodaji će ostati tek skup Svemu lijepom dođe kraj, pa tako i Alfinom atraktivnom kupeu 4C Talijani su navodno odlučili s koncem 2018 prekinuti proizvodnju, a u prodaji će ostati tek skup Rating: 0

Alfa Romeo gasi proizvodnju 4C Coupea

Advertisement

Svemu lijepom dođe kraj, pa tako i Alfinom atraktivnom kupeu 4C

alfa-romeo

Talijani su navodno odlučili s koncem 2018 prekinuti proizvodnju, a u prodaji će ostati tek skuplja roadsterska inačica Spider.

Alfa Romeo je tijekom prošle godine prodao svega 406 primjerka 4C Coupea u SAD-u, te 871 primjerak u Europi. Usporedbe radi, Porsche je u 2017. globalno prodao 25.114 Boxstera i Caymana.

Premda će ljubitelji automobila zasigurno žaliti za 4C Coupeom, nisu sve vijesti iz Milana loše. Talijani su već potvrdili proizvodnju nove generacije modela 8C, a u planu je i povratak GTV-a.

8C bi navodno trebao imati centralno smješteni biturbo motor i stražnji pogon, te elektromotor sprijeda, ukupne snage 700 KS što bi trebalo biti dovoljno za sprint do stotke u manje od tri sekunde.

Doduše sve najave iz tabora Fiat-Chryslera treba uzeti sa zrnom soli budući da talijansko-američka alijansa već neko vrijeme ne ispunjava obećanja.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: