Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Aston Martin će vratiti manuelne vantage modele Reviewed by Momizat on . Kompanija Aston Martin vratiće manualne verzije svog modela Vantage, a one će biti spremne za lansiranje u ovo vreme sledeće godine, sudeći prema glavnom inžinj Kompanija Aston Martin vratiće manualne verzije svog modela Vantage, a one će biti spremne za lansiranje u ovo vreme sledeće godine, sudeći prema glavnom inžinj Rating: 0

Aston Martin će vratiti manuelne vantage modele

Advertisement

Kompanija Aston Martin vratiće manualne verzije svog modela Vantage, a one će biti spremne za lansiranje u ovo vreme sledeće godine, sudeći prema glavnom inžinjeru kompanije Metu Bekeru…

aston-martin

Beker tvrdi da će očekivana manualna verzija Vantage modela biti predstavljena sledeće godine, dok ova kompanija već radi na prototipovima svojih modela. Šef je izjavio da upravljanje AMG V8 motora sa manualnim menjačem ne predstavlja lagan zadatak kao što možda zvuči.

“Četvorolitarski AMG motor ne dolazi sa manulanim varijantama menjača ni u jednom slučaju. Tako da, integrisanje mehaničke tansmisije u ovakvu jednu mašinu ne prolazi bez izazova”, rekao je Beker. “Softver ne postoji, tako da je potrebno kreirati jedan. Vozački sistemi ne postoje, tako da i oni moraju biti napravljeni. Ovo je zapravo, veoma kompleksan potez, ali mi volimo izazove.”

Finalni proizvod biće daleko aktivniji tokom vožnje, posebno u poređenju sa njegovim rođacima sa pedalnim menjanjem brzina. Ova linija automobila konstantno će podsećati svoje vlasnike da je potrebno da znaju kako se vozi.

Aston Martin planira još nekoliko verzija Vantage automobila, sa manualnim kao jednim od njih. Prema šefu inžinjerskog programa ovog brenda, ovaj model je u suštini polazna tačka i britanski proizvođač će svakako postati daleko ekstremniji sa njim, to je sigurno.

Nije preterano teško zamisliti da će Vantage dobiti nešto suroviji AMR tretman, koji bi čak mogao uključiti veći V12 motor zapremine 5,2 litara ispod haube.

Aston Martin je u veoma dobroj seriji još od modela DB11 i njegovog debija pre dve godine, a svaki novi model postaje bolji od onog koji menja. Beker tvrdi da je sve ovo deo njihovog procesa učenja i prilagođavanja kompanije novim platformama.

“Platforme su kao ljudska bića, morate znati šta ih pokreće”, izjavio je Beker. “Kada jednom to sve razradite tokom projektovanja automobila, onda prilikom stvaranja drugog i skaliranja upravljačkih performansi relativno prema vozačkom kvalitetu ili bilo čemu, poznato vam je tačno šta je potrebno da uradite.”

Izvor: autoexclusive.rs

Komentari korisnika: